Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
indieni

România a oferit sprijin celor peste 3.300 de indieni evacuați din Ucraina

Acceptarea primirii studenților și cetățenilor indieni în tranzit și eliberarea rapidă a vizelor pentru a ajunge acasă au adus mulțumiri României, din partea premierului Indiei, Narendra Modi.Acesta a mulțumit pentru modul în care au fost tratați cetățenii săi, în concordanță cu relațiile excelente româno-indiene.

Premierul Indiei, Narendra Modi a avut o discuție telefonică cu premierul României, Nicolae Ciucă, unde au discutat în principal despre agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei.Totodată Narendra Modi a mulțumit poporului român pentru sprijinul acordat celor peste 3.300 de cetățeni indieni care au trecut în siguranță granița româno-ucraineană după izbucnirea conflictului.Modi a apreciat în mod deosebit gestul României de a le permite indienilor să intre în România fără vize și a permis zboruri speciale de evacuare.Din acest motiv, Narendra Modi a ținut să facă publică mulțumirea sa față de țara noastră.

Studenții indieni au fost evacuați din Ucraina și majoritatea au ajuns în România prin punctul de trecere a frontierei Suceava. Patru dintre cele șase zboruri de evacuare operate de India până luni au decolat din capitala României, București, iar alte două zboruri sunt planificate pentru marți.Modi l-a informat pe Ciucă despre detașarea ministrului aviației civile, Jyotiraditya Scindia, în calitate de trimisul său special în România, care va supraveghea eforturile de evacuare din următoarele zile, în coordonare cu autoritățile locale.

Distanța dintre capitala Ucrainei Kiev și punctul de control al frontierei românești este de aproximativ 600 de kilometri și durează între opt ore și jumătate până la 11 ore pentru a o parcurge pe drum.Bucureștiul este situat la aproximativ 500 de kilometri de punctul de control al frontierei române, însă durează acum destul de mult a parcurge distanța rutieră din cauza cozilor formate la graniță.

În ambele conversații telefonice, Modi „și-a exprimat angoasa față de violența și criza umanitară în curs din Ucraina” și a reiterat „apelul constant al Indiei pentru încetarea ostilităților și revenirea la dialog”. El a subliniat, de asemenea, „importanța respectării suveranității și integrității teritoriale a națiunilor”.

India și România au stabilit relații diplomatice în 1948 și au ridicat-o la
Nivel ambasador în 1968.Mai mult de 8.500 de cetăţeni din Nepal, India şi Bangladesh au depus cereri de vize pentru angajarea în România în ultimul an, Ambasada României din New Delhi neputând însă face faţă avalanşei de solicitări.

loading...

Add comment