Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

România a obținut trei medalii la Campionatul Mondial de culturism și fitness

Cei trei români, Emil Giurgiu, Costin Ilinca și Andrei Alexandrescu s-au întors acasă de la Campionatul Mondial de culturism și fitness, care a avut loc în Spania, la Tarragona cu trei medalii, două de argint și una de aur.Cei trei promovează un stil de viață sănătos combinat cu multe ore de muncă.

„Este performanța carierei pentru mine și încununează un an excepțional în care am mai ieșit campion balcanic și european. M-am antrenat din greu și am muncit enorm de mult pentru acest aur deoarece nivelul a fost unul ridicat la Mondiale. Am avut la această competiție un japonez de peste 80 ani și, dacă Dumnezeu vrea, poate reușesc și eu să concurez la acea vârstă”, a declarat după victorie brăileanul Emil Giurgiu.

În clasamentul final, România s-a clasat pe locul nouă din cele 42 de țări participante.

Președintele federației, Gabriel Toncean a fost lider de galerie la Tarragona pentru culturiști români.Acesta a declarat că este foarte bucuros că au reușit să-și îndeplinească obiectivul cu care au plecat la competiția din Spania.Fost fotbalist la ligiile inferioare în tinerețe, șeful de la culturism și fitness, Gabriel a fost propus recent și pentru funcția de Ministru al Sportului.

România va organiza la Târgu Mureș în octombrie 2020, Campionatul Mondial pentru juniori. În anul 2017, a mai fost organizat acest campionat în premieră, la Bistrița, și a fost atins un record de participanți, de 558 de sportivi.

Anul 2019 se încheie cu această reușită a sportivilor români, care au reușit să cucerească trei medalii la Campionatele Mondiale de Masters de la Tarragona pentru delegația României.Românii reușesc să se facă remarcați prin realizările lor și la campionatele din străinătate.Imnul „Deșteaptă-te, române!” a răsunat în Sala din Tarragona. Le dorim succes în continuare tuturor participanților,  încredere si curaj în viitoarele competiții.Felicitări câștigătorilor și sperăm să mai auzim de ei cât de curând.

loading...

Add comment