Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Veteran de război și mamă a 5 copii, Irina Tsvilla și-a pierdut viața în războiul din Ucraina

Luptele din Ucraina se întensifică tot mai tare, au loc explozii tot mai puternice și tot mai mulți civili încep să plătească cu viața, apărarea pământului lor drag.Această ispravă eroică de a nu fugi de agresorii ruși a locuitorilor din Ucraina, a dus la moartea a sute de ofițeri.Iryna Tsvila este raportată de Clara Ward pe rețelele de socializare că a fost ucisă de forțele ruse la Kiev.Iryna Tsvila făcea parte din cele 17% femei care alcătuiesc Forțele Armate ale acestei țări europene și era mamă a 5 copii.Din primele surse, potrivit presei ucrainene, femeia soldat, împreună cu partenerul ei, încercau să oprească înaintarea unui blindat rusesc la periferia Kievului.

Astăzi Iryna Tsvilla a murit în luptele pentru Kiev. Erou al războiului Moscova-Ucraina, luptător al Batalionului SICH și al Legiunii Libertății. Veșnică amintire și glorie!” Acesta a fost mesajul postat de Clara Ward pe contul ei de Twitter.

Ucraina spune că sute de oameni au fost uciși până acum în invazia Rusiei, luptele fiind răspândite în toată țara și forțele ruse avansând spre capitala Kiev.Președintele rus Vladimir Putin a ordonat atacuri ample asupra Ucrainei, lovind tot mai multe orașe și baze cu raiduri aeriene sau bombardamente și atacând pe uscat și pe mare. Nu este încă clar câți soldați ucraineni au murit în timpul invaziei ruse.

Cel puțin 368.000 de persoane au fugit acum din Ucraina în Polonia și alte țări învecinate în urma invaziei Rusiei, a anunțat duminică agenția ONU pentru refugiați.Pe câmpul de luptă, armata ucraineană a susținut luni că Rusia a suferit „pierderi semnificative”, inclusiv 150 de tancuri, 700 de vehicule blindate și 26 de elicoptere.La rândul său, Rusia a susținut duminică că a lovit peste 1.000 de ținte militare ucrainene de la începutul invaziei. „Țintele distruse” includ 27 de posturi de comandă, 38 de sisteme de rachete S-300 Buk M-1 și Osa, precum și 56 de radare.

Este trist că în zilele noastre suntem martori la asemenea lucruri.Rugăciunile noastre sunt cu ucrainenii în acest moment critic al vieții lor naționale.Pe fondul conflictului care se desfășoară rapid în Ucraina, Biroul Regional al OMS pentru Europa își exprimă cea mai profundă preocupare pentru siguranța, sănătatea și bunăstarea tuturor civililor afectați de criza din țară și, eventual, dincolo.Totodată oameni din întreaga lume s-au mobilizat și au oferit sprijin Ucrainei.

loading...

Add comment