Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
benone-sinulescu

Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a încetat din viață astăzi

Interpretul Benone Sinulescu lasă doliu în lumea muzicii populare.La scurt timp după ce Petrică Mâțu Stoian a pleca dintre noi, astăzi aflăm că un alt coleg de breaslă de al său, a încetat din viață, în urma unei pneomonii din câte se știe.

Artistul s-a născut în 24 mai 1937 în comuna Siriu, județul Buzău.Benone a avut chemare către muzică încă de la o vârstă fragedă.A fost și va rămâne o legendă în lumea muzicii populare datorită carierei sale.A colaborat cu artiști renumiți precum Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu sau Irina Loghin.A făcut parte din ansamblul folcloric Ciocârlia.A avut o carieră impresionantă, susținând concerte în toată lumea.A fost un artist cunoscut și apreciat de public.A scos 26 de albume în carieră și a cucerit inimile multor români cu muzica lui.A fost decorat în 2002 de către președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu cu Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, ”pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală” și în anul 2004 tot acesta i-a oferit lui Benone Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”.Artistul a fost căsătorit, însă nu a avut copii.

Benone Sinulescu era simpatizat și îndrăgit de oameni.A cantat in fata lui Hrusciov, a lui Brejnev, a lui Klaus al Austriei, Gheorghiu Dej, Nicolae Ceausescu, si multi altii.Ceaușescu avea un cântec preferat „Radu Mamii” care îl cerea artistului să-l cânte de nenumarate ori la receptiile sale.

Benone a fost bolnav iar starea sa de sănătate a început să se înrăutățească.În ultimele luni artistul se confrunta cu probleme de sănătate dar dorința lui a fost să nu ofere prea multe informații presei în legătură cu acest subiect.A fost căsătorit cu Elena Sinulescu, femeia care i-a rămas alături până în ultima clipă de viață.Cei doi nu au avut copii.

Îndrăgitul interpret de muzică populară a lăsat un gol imens în inimile românilor, părăsind scena muzicii românești la vârsta de 84 de ani.Vestea tristă a fost confirmată de apropiații marelui artist.Acesta a fost iubit și respectat de toți colegii săi de breaslă.Saveta Bogdan a izbucnit în lacrimi, în direct La Măruță, atunci când a aflat că dragul ei coleg Benone Sinulescu a trecut la cele sfinte.

loading...

Add comment