Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
bulldog-englez

Norvegia a interzis creşterea a două rase de câini comune în rândul iubitorilor de animale

Câinii din rasa Cavalier King Charles Spaniel și Bulldog englez nu mai au voie să fie crescuți în Norvegia.O decizie care a stârnit multe controverse în rândul iubitorilor de animale.

Luni, Tribunalul districtual din Oslo din Norvegia a pronunțat o hotărâre unanimă, de referință, potrivit căreia creșterea bulldogilor și a Cavalier King Charles Spaniels reprezintă o încălcare a articolului 25 din Legea norvegiană privind bunăstarea animalelor și nu va mai fi tolerată.Hotărârea a fost determinată de un caz introdus în noiembrie 2021 de către Animal Protection Norway, din îngrijorare pentru numeroasele probleme critice de sănătate ale acestor rase de câini.

cavalier

Clubul Norvegian Kennel, care s-a opus procesului NSPA în instanță, s-a declarat „surprins și dezamăgit” de hotărâre, argumentând că ar fi rău pentru bunăstarea animalelor.

Mai mult de jumătate din toți buldogii născuți în Norvegia în ultimii 10 ani au fost născuți prin operație cezariană.Incapacitatea genetică a rasei de a naște în mod natural i-au determinat pe judecătorii tribunalului să interzică creșterea câinilor din această rasă în crescătorii.Cât despre rasa Cavalier King Charles Spaniel care au câștigat inima multor celebrități de-a lungul timpului, aceștia suferă adesea de dureri de cap, deoarece craniul lor este prea mic.De asemenea, au probleme cu inima și ochii.Un studiu realizat susține că, chiar și cei mai sănătoși dintre cățelușii din rasa buldog englez au o durată de viață mai mică de 8 ani și jumătate, șase fiind media unui exemplar de rasă pură.

bulldog

Problemele de sănătate ale ambelor rase, precum și ale multor altele au fost bine documentate, inclusiv afecțiuni severe de respirație, afecțiuni oculare, infecții ale pielii, probleme cardiace și probleme articulare.

Vestea a devenit un șoc pentru crescătorii profesioniști deoarece erau două rase destul de comune în rândul iubitorilor de animale.Crescătorii de câini admit că cele două rase reprezintă într-adevăr o „provocare” pentru stăpânii lor, dar spun că aceste lucruri pot fi depășite prin creșterea selectivă a exemplarelor care îndeplinesc anumite cerințe.În plus, ei notează că decizia instanței nu interzice deținerea, vânzarea sau importul de buldogi sau cavalieri, ci doar creșterea acestora.

Guvernul norvegian în trecut, a reușit să interzică importul anumitor rase.Șase rase de câini, inclusiv pit bull terrier și american Staffordshire terrier, nu pot fi importate în prezent în Norvegia, deoarece sunt considerate a fi periculoase.

loading...

Add comment