Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ucraineni

Militarii ucraineni rezistă în a cincea zi de război și nu cedează în fața presiunilor și atacurilor Rusiei.Ucrainenii nu renunță la țara lor.

Orașele din Ucraina rămân în alertă maximă în a cincea zi de luptă a țării împotriva invaziei Rusiei.Armata ucraineană a spus că trupele ruse au făcut încercări repetate de a asalta periferia capitalei Kiev, dar nu au reușit să o captureze.Ei și Kievul rămân sub controlul forțelor ucrainene, dar Rusia a făcut unele progrese în sud, luând orașul-port Berdiansk.Luptele continuă, deși s-a anunțat întâlnirea delegației de la Kiev și Morcova pentru a purta discuții în privința negocierii.Aceștia au stabilit să se întâlnească la granița dintre Ucraina și Belarus, după zile de război.

Oamenii sunt hotărâți să lupte și nu vor să renunțe la țara lor natală.Mulțimi de ucraineni s-au oferit voluntari de când Rusia a lansat o invazie la scară largă asupra țării lor.

„Nu luptăm pentru pământ, bani sau faimă, Ucraina luptă pentru oamenii noștri care au probleme. Dacă comunitatea internațională nu acționează astăzi și nu oferă cea mai mare protecție posibilă, țara lor va fi următoarea.”

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, sute de ucraineni cu vârsta de recrutare au trecut granița pentru a se alătura armatei acasă.Bărbații de diferite vârste și niveluri diferite de pregătire militară au decis să părăsească siguranța Uniunii Europene și să sprijine Ucraina împotriva invaziei ruse.Cu o armată mai puțin echipată decât cea a Rusiei și inferioară atât ca număr de militari, armata ucraineană face față și în a cincea zi de război.

„Armata rusă are arme și echipamente tehnice mai bune decât noi, așa că putem pierde bătălii sau campanii. Dar ei nu pot câștiga niciodată țara dacă poporul ucrainean este motivat”, a declarat Serhiy Kryvonos, general pensionar al forțelor speciale și fost secretar adjunct al Consiliului de Securitate Națională și Apărare.

Sperăm ca totul să se termine și negocierile care au loc între delegațiile de la Kiev și Moscova, să îi ajute să ajungă la un numitor comun.Președintele Volodimir Zelensky a spus că este sceptic cu privire la rezultatul discuțiilor, dar a spus că merită „încercat”.

Adunarea Generală a ONU organizează luni o rară sesiune specială de urgență a organismului format din 193 de membri privind invadarea Ucrainei de către Rusia. Peste 368.000 de ucraineni au fugit deja din conflict, mai ales în Polonia și Moldova, potrivit agenției ONU pentru refugiați.

loading...

Add comment