Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
romani

Tinerii români se fac remarcați peste hotare.România ocupă locul 3 în lume la Olimpiada Internațională de Fizică 2023 din Japonia

România a obținut un rezultat remarcabil la Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO) 2023, desfășurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10-17 iulie. Echipa României, formată din 6 elevi, a obținut 3 medalii de aur și 2 de argint, clasându-se pe locul 3 în lume, după China (10 medalii de aur) și Coreea de Sud (5 medalii de aur, 2 de argint).

Conform edupedu.ro, elevii români premianți sunt:
Oros Vlad Ștefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, clasa a XII-a, medalie de aur
Momoiu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur, poziția a 7-a în clasamentul general
Dragomir Darius Andrei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur
Mirică Ioan Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de argint
Tudose Rareș Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a X-a, medalie de argint

Rezultatul obținut de echipa României este unul istoric, fiind cel mai bun din ultimii 10 ani.Succesul obținut de elevii români este o dovadă a talentului și a muncii lor.Elevii au fost pregătiți de o echipă de profesori, din care au făcut parte profesoara doctor Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și conferențiarul universitar dr. Popescu Sebastian-Dumitru de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași.

Olimpiada Internațională de Fizică este o competiție anuală care reunește elevi din peste 80 de țări.Concursul constă în rezolvarea unor probleme teoretice și practice de fizică.

Olimpiadele internaționale sunt evenimente de prestigiu care aduc laolaltă tineri pasionați de știință din întreaga lume pentru a-și demonstra abilitățile și cunoștințele. Acest rezultat impresionant reflectă angajamentul elevilor români pentru domeniul fizicii, precum și calitatea pregătirii lor de către profesori și mentori.

În final, felicitările cuvenite trebuie adresate tuturor celor implicați în realizarea acestui succes: elevilor, profesorilor, părinților și tuturor celor care au contribuit la pregătirea și susținerea acestor tineri remarcabili. Această performanță nu face decât să sublinieze potențialul impresionant al tinerilor români și capacitatea lor de a schimba lumea prin cunoaștere și dedicare.

Sursa foto: www.activenews.ro

loading...

Add comment