Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
zelensky

Președintele Volodimir Zelenski liniștește poporul ucrainean, îi îndeamnă pe cetățeni să nu intre în panică și promite victoria.

Într-un mesaj video către cetățeni, președintele Zelensky spune că Rusia atacă infrastructura militară și avertizează că evoluțiile vor influența viitorul întregii Europe.Totodată Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe cetățeni să nu intre în panică și a promis victoria.Totodată el a cerut aliaților să-și arate sprijinul.

Într-un mesaj video postat pe pagina sa de socializare după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat lansarea unei operațiuni militare împotriva Ucrainei, Zelensky a introdus și legea marțială în toată țara, adăugând că a vorbit la telefon cu președintele american Joe Biden.

„Aceasta este o invazie complet fără temei, cinic.Noi, cetățenii Ucrainei, ne determinăm propriul viitor din 1991”, a spus Zelensky.

„Nu intrați în panică. Noi suntem puternici. Suntem pregătiți pentru orice. Vom învinge pe toți. Pentru că suntem Ucraina! Poporul Ucrainei și guvernul Ucrainei doresc pace”, a spus Zelensky într-un discurs emoționant, vorbind în rusă, într-un apel direct către cetățenii ruși. „Dar dacă suntem atacați, dacă ne confruntăm cu o încercare de a ne lua țara, libertatea, viața noastră și viața copiilor noștri, ne vom apăra. Când ne vei ataca, ne vei vedea fețele, nu spatele”, a mai adăugat președintele Ucrainei.

Zelensky s-a întâlnit zilele trecute cu vicepreședintele Kamala Harris și cu alți lideri de rang înalt ai aliaților NATO ai Americii, inclusiv liderii Marii Britanii și Germaniei. Biroul său a spus că se așteaptă la „acorduri concrete privind furnizarea țării noastre cu sprijin militar și financiar suplimentar pentru a întări rezistența Ucrainei”.

În Marea Britanie, biroul primului ministru Boris Johnson a declarat că Occidentul cooperează pentru a se asigura că orice incursiune a Rusiei în Ucraina va fi „întâmpinată cu putere, inclusiv cu consecințe economice semnificative”.

Toată lumea este tulburată de ce se întâmplă.Avertismentele și diplomația administrației Biden nu au reușit să-l descurajeze pe președintele rus Vladimir Putin să-și ordone forțele să intre în estul Ucrainei, o mișcare de care oficialii americani și europeni se tem că va prevesti o invazie la scară largă.Atenția lumii se îndreaptă acum asupra președintelui Joe Biden și asupra modului în care acesta răspunde la agresiunea Rusiei și la o situație volatilă care ar putea duce la cel mai mare conflict de pe continentul european de la al Doilea Război Mondial.

loading...

Add comment