Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

La 83 de ani, muncește cu ziua prin sat, pentru un litru de lapte și 5 lei: “Pensia e mică, fac și eu ce pot”

Este vorba despre o bătrânică în vârstă de 83 de ani din comuna Săgeata, județul Buzău, care ne impresionează cu voința sa.Tanti Chivuța muncește cu ziua prin sat, pe la vecini, ca să aibă ce pune pe masă și pentru a-și putea îngriji fiul bolnav.Parascheva Lungu sau tanti Chivuța, cum este cunoscută printre săteni are o pensie foarte mică, iar asta a determinat-o pe femeia de 83 de ani să facă diverse munci prin sat.

Femeia are un fiu bolnav, la pat, iar nepoții ei sunt plecați din comună toți.Deși se spune că tinerii vor avea grijă de cei bătrâni la bătrânețe, aici este invers.Tanti Chivuța are grijă zi de zi de fiul său de 55 de ani,deoarece acesta nu poate munci.Ajutorul social și pensia mamei sale se duc, în mare parte, pe medicamente.De aceea, femeia este nevoită să muncească pentru amândoi.

Bătrâna nu se plânge de viața grea pe care o duce și le găsește o scuză nepoților care nu dau prea des pe la ea: “Au și ei viața lor, sunt tineri” spune bătrâna.Femeia spune că nu vrea să fie o povară pentru copiii și nepoții ei.Ea a avut grijă de o altă bătrână în sat, o ajuta în gospodărie cu munca.Azi, casa-i părăsită, dar femeia nu vrea ca locul să arate neîngrijit, așa că scoate buruienile și adună gunoiul, deși casa nu este a ei.
“M-a rugat doamna să am grijă de casă. Nu mai stă nimeni aici, după ce a murit baba, dar dau și eu cu sapa să scot buruienile astea, să nu se vadă urât”, mărturisește tanti Chivuța.

 

Tanti Chivuța ne învață o adevărată lecție de viața.Deși are o vârstă înaintată, ea nu încetează să muncească și nu renunță așa ușor.Luptă pentru viață și pentru un trai cât de cât mai bun.Bătrâna nu se plânge niciodată de viața grea pe care o duce și îi mulțumește lui Dumnezeu în fiecare zi că este sănătoasă și în putere.

loading...

Add comment