Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

În plină epidemie,mafia pădurilor a ras o pădure din România în doar două zile

În timp ce românii stau în case pentru a se proteja de pandemia de covid-19, pădurea Dobrovăţ de lângă Iaşi a fost rasă în doar câteva zile. S-au tăiat conform statisticilor 10.000 de metri cubi de masă lemnoasă.Imaginile prezentate de presa locală din Iaşi şi de mai mulţi activişti de mediu sunt apocaliptice.Sub pretextul regenerării, pădurea Bucium-Dobrovăț aproape că a fost rasă în totalitate.Motivul defrișării: copaci de esență tare, stejar, ajunși la vârsta de peste 100 de ani, înlocuiți cu vlăstarele din jur.

Din păcate, în această perioadă grea, când ne confruntăm cu epidemia de coronavirus, defrișările ilegale s-au înmulțit alarmant, atrag atenția activiștii de mediu.Ei susțin că firmele profită tot mai mult de faptul că autoritățile sunt implicate mai mult în lupta cu covid-19 și taie ilegal pădurile.

Conform unor declaraţii ale fostei senatoare PNL Mihaela Popa, ministrul Mediului, Costel Alexe, susţine că tăierile s-au făcut legal. Mai mult, colega lui Alexe îl acuză pe acesta că ar face parte din caracatiţa mafiei lemnului „Vă informez că PRIMUL OM căruia i-am trimis pozele şi i-am spus că la Dobrovăţ o pădure dispare sub ochii noştri a fost chiar Costel Alexe. Auzisem că pregătise cătuşele pentru cei care distrug pădurile. Dar am păţit ca în filmul LA PIOVRA… am anunţat pe cineva care, din păcate, a tăcut complice… şi prin mesaje indirecte mi s-a transmis că e …legal… să tăiem arbori seculari”, a scris pe o rețea de socializare colega de partid a ministrului Mediului, Costel Alexe.

Tot Costel Alexe, ne asigură că nimic din ceea ce se petrece nu este ilegal și că se iau măsurile necesare.Conform unui ordin de ministru, Alexe însuşi va putea retrage certificatul de atestare a unei firme exploatatoare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajaţii acesteia.Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial pe 30 martie.

Defrișarea pădurilor din România este un proces economic care s-a manifestat din cele mai vechi timpuri.Taierile ilegale reprezinta o cauza majora a despaduririlor nu numai in țara noastră, dar si in Europa.Deși pădurea joacă un rol atât de important pentru viața noastră, cât și în păstrarea echilibrului în natură, omenirea este cea care o distruge.

loading...

Add comment