Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
paracelsus

Filozoful Paracelsus dezvăluie 7 reguli care trebuie urmate pentru a duce o viață frumoasă și prosperă

Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim născut în Elveția în 1493, preferat a fi cunoscut sub numele de „Paracelsus”, adică „mai bun decât Celsus”, un celebru doctor greco-roman din secolul I după Hristos.Paracelsus era cunoscut la acea vreme pentru inteligența sa și pentru că ducea o viață plină de culoare.A călătorit prin Europa și nu numai, întruchipând maxima sa „Un medic trebuie să fie un călător…Cunoașterea înseamnă experiență”.În continuare vom enumera 7 reguli ale filozofului pentru a avea o viață frumoasă și prosperă.

 1. Imbunătățirea sănătății.
  Acest lucru necesită o respirație, cât mai des posibil, profundă și ritmată, umplând bine plămânii, în aer liber sau în fața unei ferestre deschise. Bea cantități mici de apă în fiecare zi, aproximativ doi litri de apă, mănâncă multe fructe, mestecă-ți mâncarea cât de bine poți și evita alcoolul, tutunul.Baia zilnică ar trebui să fie un obicei pe care îl datorezi demnității tale.
 2. Alungă absolut tot din mintea ta, indiferent de motiv, toate gândurile de pesimism, furie, ranchiune, ură, plictiseală, tristețe, răzbunare și sărăcie.Este singura modalitate de a-ți schimba destinul, pentru că asta depinde de acțiunile și gândurile noastre.
 3. Fă bine cât de mult poți.
  Ajută de fiecare dată când ai ocazia.
 4. Nu te gândi niciodată la ură,chiar și dacă este vorba de cel mai mare duțman al tău.
  Sufletul tău este un templu care nu ar trebui niciodată profanat de ură.
 5. Contemplează undeva unde nimeni să nu te deranjeze.
  Acest lucru întărește puternic creierul și Spiritul și te va pune în contact cu influențe benefice. În această stare de meditație și tăcere, apar adesea cele mai strălucite idei, care uneori pot schimba o întreagă existență.
 6. Păstrează tăcerea absolută asupra tuturor treburilor tale personale.
  Păstrează pentru tine tot ce gândești, asculți, știi, înveți, bănuiești sau descoperi, cel puțin pentru mult timp, ar trebui să fii ca o casă zidită. Este o regula de maxima importanta.
 7. Nu-ți fie frică de oameni și nu-ți fie frică de ziua de mâine. Păstrează-ți inima puternică și curată și totul va fi bine.
  Singurul dușman de care trebuie să te temi ești tu. Frica și neîncrederea în viitor sunt mamele fatale ale tuturor eșecurilor și atrag influențele rele și odată cu ele dezastrul.

Aceste 7 reguli au o mare importanță în viața de zi cu zi.Nu vă plângeți niciodată de nimic, dominați-vă simțurile, fugiți atât de smerenie, cât și de vanitate.Este esențial să țineți cont de toate lucrurile de mai sus și veți observa cu siguranță că viața o va lua în direcția cea bună și va fi mult mai frumoasă și prosperă.

loading...

Add comment