Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un studiu arată că vizionarea filmelor de groază vă poate ajuta să scăpați de kilogramele in plus

Dacă sunteti dezamagiti pentru ca v-ati intrerupt dieta consumând ciocolată, porniti televizorul! Cercetătorii de la Universitatea din Westminster au găsit o legătură între tresaririle în ritmul cardiac al unei persoane în timp ce vizionează un film de groază și pierderea de calorii.

In continuare va vom impartasi informatiile pe care le detinem despre acest subiect si vă explicăm de ce acoperirea ochilor de frică în timpul unui film de groază nu este o idee bună la urma urmei. Nu ratați recomandările de filme de la sfârșitul articolului!

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Westminster, condusi de Dr. Richard MacKenzie, au realizat un studiu care a dezvaluit ca un film de groaza de 90 de minute te poate ajuta sa arzi pana la 113 calorii, aceleasi calorii pe care le vei arde intr-o plimbare de 30 de minute sau 15 minute de alergare.

Cercetatorii au masurat nivelurile de ritm cardiac, absorbtia de oxigen si expirarea dioxidului de carbon. Ei au descoperit că filmele înfricoșătoare au declanșat o creștere a ritmului cardiac al persoanelor care au participat la studiu.

„In timp ce pulsul se accelereaza si sangele este pompat in jurul corpului mai repede, corpul experimenteaza o crestere a adrenalinei”, a explicat MacKenzie, specialist in metabolismul celulelor si fiziologie.

Această doza de adrenalină evacuată în momente scurte de stres ridicat (sau, în acest caz, frică) scade pofta de mâncare și mărește rata metabolică bazală, ceea ce duce la o pierdere mai mare de calorii.

Pierderea medie pe film a fost de 113 calorii, dar rețineți că există câteva filme care ajută la arderea chiar mai multor calorii. Iată primele trei filme ca nivel de ardere a caloriilor (toate sunt clasice)

1. The Shining — 184 calorii
2. Jaws — 161 calorii
3. The Exorcist — 158 calorii

Aceste 3 filme au numeroase scene intense de groaza, care produc o creștere a ritmului cardiac și vă dau o creștere rapidă a adrenalinei care arde calorii. Dar, dacă aceste filme sunt prea înfricoșătoare pentru dvs., puteți merge întotdeauna la aveti si opțiuni mai ușoare, cum ar fi Paranormal Activity (111 calorii), The Blair Witch Project (105 calorii) si The Texas Chain Saw Massacre (107 cal).

loading...

Add comment