Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
frunze de varza

Frunzele de varză crudă înlătură durerile și tratează o serie de afecțiuni

Varza este o legumă destul de comună pe mesele românilor.Fie că este vorba de salata de varză crudă, varza murată din sarmale sau diferite rețete gustoase.Însă ce nu știu mulți, este că varza oferă o serie de beneficii pentru organismul uman și tratează aproape toate bolile.Bogata în antioxidanți, varza poate ajuta la îmbunătățirea funcției creierului, a digestiei, protejând în același timp împotriva afecțiunilor pielii și a bolilor de inimă. Poate fi, de asemenea, o opțiune grozavă atunci când se recurge la o dietă, deoarece este slabă în calorii.

Frunzele de varză au fost folosite de ani de zile ca remediu natural, ieftin pentru a trata durerile articulare și inflamația. Acestea au în compoziție compuși antiinflamatori puternici care oferă un tratament eficient pentru ameliorarea umflăturilor, vânătăilor, încordării simple și durerii asociate cu un genunchi zdruncinat, glezna răsucită și articulațiile dureroase.Se poate folosi orice tip de varză, doar să fie crudă.Se curăță frunzele, se spală bine apoi se șterg bine cu un prosop de bucătărie.Se pun frunzele direct peste articulația sau zona afectată și se acopereră cu un bandaj, folie alimentară sau folie de staniol.Se păstrează compresa pe zona afectată până la o oră.Se poate repeta procesul de 2-3 ori pe zi.Dacă se umflă sau apare mâncărime la nivelul pielii unde este plasată cataplasma de varză, se îndepărtează imediat frunzele.

Frunzele de varză sprijină sănătatea creierului.Varza este bogată în vitamina K, iod și antioxidanți precum antociani. Aceste elemente pot fi benefice ca blocuri de construcție pentru creier și ajută în cazul pacienților cu Alzheimer.Ca toate legumele crucifere, poate fi o sursă excelentă de minerale, cum ar fi calciu, magneziu și potasiu. Aceste trei minerale esențiale pot fi parte integrantă în protecția oaselor împotriva degradării și a apariției unor afecțiuni precum osteoporoza și slăbirea generală a oaselor.Varza roșie este cunoscută pentru reglarea tensiunii arteriale.Fiind bogată în sulf, un nutrient foarte util luptă și împotriva infecțiilor.

Varza este un remediu natural bun pentru: colită, constipație, obezitate, tuberculoză, boli hepatice, scleroză cardiacă, nisip și pietre în sistemul urinar.Consumul acestei legume nu este recomandat persoanelor cu hipotiroidism.Varza este o legumă care poate fi adăugată la orice fel de mâncare și poate fi savurată la fel, cu beneficiile sale uimitoare pentru sănătate. Așa că nu uitați să o adăugați în coș data viitoare când mergeți la cumpărături.

loading...

Add comment