Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ceai-de-coada-soricelului

Ceaiul de coada șoricelului reglează tensiunea și susține sistemul imunitar

Coada șoricelului este o plantă cu flori mici albe, care crește cel mai bine în zone deschise, însorite, cum ar fi gazon, câmpuri și pajiști.Cu toate acestea, uneori crește și la marginea pădurilor, a drumurilor și a potecilor.Este o plantă foarte populară, folosită des în scopuri medicinale.

Timp de secole, oamenii au recurs la această plantă europeană pentru a trata inflamația și a dezinfecta pielea.Această plantă este adesea adăugată la unguente și alte creme pentru piele concepute pentru a promova vindecarea.Cu toate acestea, funcționează la fel de bine și doar planta.Se rupe pur și simplu o bucată de frunză și se lipeste pe rană. Vei fi uimit de cât de repede oprește sângerarea.Coada șoricelului este un puternic antibacterian.Proprietățile antibacteriene plus astringența puternică promovează vindecarea rapidă.

Proprietățile antibacteriene ale acestei plante se extind și asupra afecțiunilor interne. Un ceai tare băut rece va ajuta la eliminarea infecțiilor tractului urinar. Iar ceaiul fierbinte va promova transpirația și va sparge febra.De asemenea, combate răceala, gripa, tusea și durerile de gât. Calitățile sale antibacteriene și astringente îl fac un remediu perfect și pentru diaree.

Coada șoricelului conține compuși care imită hormonii și ajută la reglarea ciclului menstrual.De asemenea, reduce sângerările abundente și ameliorează crampele. Stimuleaza sistemul imunitar si creste rezistenta organsimului in lupta cu infectiile.Efectul diuretic al ceaiului de coada șoricelului ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la mentinerea sanatatii aparatului urinar.Totodată calmeaza afectiunile,imbunatateste circulatia si tonifica varicele.

Ceaiul de coada șoricelului se poate prepara din intreaga planta, atat uscata, cat si proaspata.Se lasă la infuzat planta în apă fierbinte pentru aproximativ 5-10 minute.Se poate îndulci ceaiul cu puțină miere, dar este recomandat fără îndulcitor.Mierea nu se adauga cand ceaiul este foarte fierbinte! Ceaiul de coada șoricelului se consumă câte o cană pe zi pentru rezultate cât mai bune.Aveți grijă totuși dacă suferiți de diferite afecțiuni sau sunteți însărcinată, este nevoie să cereți părerea unui medic specialist înainte de a consuma acest ceai.

Coada șoricelului este o plantă care ar trebui să existe în fiecare casă.Aveți grija ca planta să fie culeasădintr-o zona curata, fara pesticide si substante chimice, departe de drumurile aglomerate.Această plantă poate avea diverse beneficii atat ca ceai, extract sau ulei esențial.

loading...

Add comment