Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
vitamina-d

Lipsa acestei vitamine ar putea fi cauza pentru durerile de spate și articulații

Vitamina D este vedeta acestui articol.Ea este vitamina responsabilă de îmbunătățirea absorției de calciul de către organism, care menține sănătatea oaselor, motiv pentru care experții cred că lipsa vitaminei D ar putea agrava durerile de spate și articulații.

Durerile de spate sunt probleme cu care se confruntă în zilele noastre tot mai multe persoane.Oricât ai încerca să scapi de ea, se pare că nimic nu înlătură acea durere care poate îngreuna chiar și cele mai simple lucruri, cum ar fi să te ridici din pat.S-a demonstrat că vitamina D – alias, vitamina soarelui – ajută pacienții cu dureri musculo-scheletice cronice.Vitamina D se obține de la soare, când razele soarelui îți lovesc pielea, corpul tău devine o fabrică de vitamina D.În timpul toamnei și iernii, trebuie să obțineți vitamina D din dieta dumneavoastră, deoarece soarele nu este suficient de puternic pentru ca organismul să producă vitamina D.

Această vitamină ajută organismul să absoarbă calciul, așa că, fără suficientă vitamina D, nu vei primi suficient calciu. Fără suficient calciu, oasele tale se pot slăbi, ceea ce poate duce la dureri osoase și articulare sau dureri musculo-scheletice.

O revizuire recentă a cercetării clinice realizată de Pain Treatment Topics a constatat că persoanele cu dureri musculo-scheletice cronice de spate au avut întotdeauna niveluri insuficiente de vitamina D. Apoi, când și-au crescut aportul de vitamina D, durerea lor s-a diminuat dramatic.Vitamina D îmbunătățește absorbția de calciu de către organism, care menține sănătatea oaselor; motiv pentru care experții cred că lipsa vitaminei D ar putea agrava durerile de spate.

Alimente care conțin un nivel ridicat de vitamina D sunt sardinele, ficatul, ouăle, cerealele fortificate și carnea roșie.Vitamina D este, de asemenea, considerată a fi importantă în prevenirea fracturilor osoase, deoarece asigură că oasele sunt suficient de puternice pentru a rezista la cădere.Totuși, este dificil pentru oameni să obțină suficientă vitamina D numai din alimente. De aceea, se recomandă ca toată lumea să ia în considerare un supliment zilnic.

În concluzie, această vitamină are un rol esențial pentru sănătatea noastră.Iar dacă este posibil, plimbările mai mult timp afară în zilele însorite pot fi o ideea foarte bună. Acea vitamina a soarelui – vitamina D – poate fi exact ceea ce are nevoie spatele tău.

loading...

Add comment