Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
infarct

Cu o lună înainte de infarct, corpul va începe să vă avertizeze.Iată 8 simptome principale care nu trebuie ignorate.

Un infarct, cunoscut și sub denumirea de atac de cord, este o urgență medicală ce apare atunci când fluxul de sânge către inimă este blocat, deseori de un cheag de sânge. Înainte de a se produce un eveniment atât de grav precum un infarct, corpul începe adesea să trimită semnale de alarmă. Iată 8 simptome principale care nu trebuie ignorate:

Durere în piept: Cea mai cunoscută manifestare a unui infarct iminent este durerea în piept, care poate varia de la o senzație de strângere la o durere intensă.

Oboseală neobișnuită: Dacă vă simțiți neobișnuit de obosiți, fără un motiv aparent, acesta poate fi un semn al unui infarct iminent.

Greutate de respirație: Dacă respirați cu dificultate, chiar și atunci când vă odihniți, acesta poate fi un semn de probleme cardiace.

Disconfort la nivelul maxilarului, gâtului sau spatelui: Disconfortul sau durerea poate radia de la piept către aceste zone ale corpului.

Stare de leșin sau amețeală: Dacă vă simțiți brusc slăbiți, amețiți sau chiar leșinați, aceasta poate fi un semn de infarct.

Transpirații reci și abundente: Transpirația rece și abundentă fără un motiv aparent poate fi un semn de alarma.

Nausee sau vărsături: Acestea pot fi de asemenea semnale de avertizare ale unui infarct, mai ales dacă apar împreună cu alte simptome.

Anxietate sau neliniște: Unii oameni pot experimenta o anxietate intensă sau o senzație de neliniște sau doom iminent înainte de un infarct.

Aceste simptome nu înseamnă cu siguranță că urmează un infarct, dar sunt semne serioase de alarmă și nu trebuie ignorate. Dacă experimentați unul sau mai multe dintre aceste simptome, contactați imediat asistența medicală de urgență. Un tratament prompt poate salva viața și poate reduce semnificativ riscul de a suferi daune permanente la nivelul inimii.

loading...

Add comment