Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ar trebui consumate zilnic – Cele mai sănătoase 10 alimente de pe planetă

Ce este de fapt alimentația sănătoasă? Consumul de alimente sănătoase, care oferă toți nutrienții esențiali pentru corpul tău. Dar alegerea alimentelor potrivite din diferite grupuri într-o sarcină deloc ușoară. Următoarele sunt 10 alimente cele mai sănătoase din lume.

1. Ciocolata neagră.


Consumul moderat de ciocolată neagră are numeroase avantaje pentru sănătate. Ciocolata de calitate conține mulți nutrienți, inclusiv fier, magneziu, fibre și cupru. Însă ar trebui să vă asigurați că consumați ciocolata doar cu moderație. Deoarece ciocolata este bogată în calorii și excesul de consum duce la creșterea în greutate.

Beneficiile pentru sănătate.

Compușii flavonoizi prezenți în cacao (ingredientul principal al ciocolatelor întunecate) au efecte antioxidante. Poate proteja celulele de daunele cauzate de acțiunea radicalilor liberi. În acest fel, ciocolata întunecată poate proteja împotriva bolilor de inimă.
Flavonoidele din ciocolata întunecată pot reduce nivelul colesterolului LDL dăunător. Scade riscul de atac de cord.
Aportul de ciocolată întunecată va îmbunătăți fluxul de sânge către creier și piele. Îți îmbunătățește funcția creierului și, de asemenea, excelent pentru o piele sănătoasă.
Produsul chimic cu serotonină din ciocolata neagră acționează ca agent antidepresiv și îți îmbunătățește starea de spirit.

2. Bananele.


Bananele cremoase și dulci au multe beneficii pentru sănătate pe care cu siguranță nu le cunoști. Ele pot ameliora bolile dimineții, reduce tensiunea, vindeca diabetul și îmbunătățește sănătatea inimii. Sunt lipsite de grăsimi și au conținut bogat în nutrienți precum mangan, vitamina C, potasiu, fibre alimentare, fier, vitamina A și proteine.

Beneficiile pentru sănătate ale bananei.
Aportul zilnic de banane poate reduce șansele de astm.
Nivelul ridicat de vitamina B-6 prezent în banane vă poate consolida sistemul nervos și poate stimula producția de globule albe din sânge.
Conținutul de fibre din banane ajută la stimularea procesului de digestie.
Bogate în potasiu, bananele pot proteja împotriva atacurilor cerebrale și atacurilor de cord.
Vitamina C din banane poate preveni formarea de radicali liberi care duce la cancer.
De asemenea, bananele îți pot crește memoria și te pot proteja împotriva diareei.

3. Spanacul.


Spanacul este o plantă bogată în nutrienți, care are multe beneficii pentru sănătate.Este o sursă bogată de vitamina A, C, K, B2, fier, calciu, potasiu și magneziu. Consumul de spanac este excelent pentru pielea ta, sănătatea oaselor și părul tău.

Beneficiile pentru sănătate ale spanacului.
Antioxidanții eficienți prezenți în spanac, cum ar fi luteina și zeaxantina, sunt excelenți pentru sănătatea ochilor.De asemenea, pot preveni împotriva numeroaselor probleme de ochi legate de vârstă. Beta carotenul antioxidant din spanac poate lupta și împotriva cancerului și poate preveni astmul.
Spanacul este un aliment minunat pentru a gestiona diabetul. Poate regla nivelul glucozei și insulinei din sângele tău.Este un aliment minunat pentru persoanele cu hipertensiune arterială. Deoarece conținutul ridicat de potasiu din spanac poate scădea tensiunea arterială.
Conținutul de vitamina K din spanac îmbunătățește sănătatea oaselor.

4. Usturoiul.


Usturoiul a fost folosit ca medicament natural de mai multe secole. Este un ingredient obișnuit care se folosește ca aromă pentru alimente din întreaga lume. Usturoiul este bogat în nutrienți și are calorii scăzute. Poate lupta împotriva multor boli și afecțiuni.

Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului.
Usturoiul are proprietăți anti-bacteriene, anti-fungice și anti-virale prin prezența unui compus organosulfur cunoscut sub numele de „Allicin”. Acest compus poate reduce și tensiunea arterială.
Aportul zilnic de usturoi poate reduce riscul de cancer de colon.
Usturoiul poate reduce nivelul de colesterol LDL dăunător. Reduce riscul de atac de cord.
De asemenea, poate regla nivelul de zahăr și insulină din sângele tău.

5. Somonul.


Somonul este ambalat cu o sursă bună de vitamine, minerale și proteine.Poate fi unul dintre cele mai bune alimente pe care ar trebui să le adăugați pe lista de diete.

Beneficiile pentru sănătate ale somonului.
Somonul conține acizi grași omega 3 care previn bolilor cardiovasculare, bolilor creierului, reduc inflamațiile și cheagurile de sânge.Acizii grași DHA omega 3 din somon vă pot îmbunătăți, de asemenea, sistemul imunitar și funcționarea creierului.
Hormonul natural numit „calcitonină” care este prezent în somon poate regla nivelul de calciu din corpul tău. Ajută la îmbunătățirea masei și densității osoase. Deci somonul poate fi un aliment minunat pentru persoanele cu osteoartrită, o afecțiune medicală care slăbește oasele.
Vitamina D și Seleniul din somon pot regla nivelul de insulină din corp.

6. Nucile.


Nuca este un aliment minunat sănătos și are numeroase proprietăți medicinale.

Beneficiile pentru sănătate ale nucilor.
Nucile conțin trei acizi grași omega 3 importanți – acidul lenoleic, acid alfa-lenolenic și acid arachidonic. Aportul zilnic de nuci reduce riscul de boli cardiovasculare, cancer de colon și prostată, accident vascular cerebral și boala coronariană.
Produsele chimice, cum ar fi melatonina, carotenoidele și acidul elagic prezente la nuci pot reduce inflamația, îmbătrânirea și bolile neurologice cu activitate anti-oxidantă.
Nivelul ridicat de antioxidanți popofenolici la nuci poate lupta împotriva radicalilor liberi nocivi. În acest fel, nucile pot reduce șansele multor boli cauzate de acțiunea radicalilor liberi, inclusiv boli cardiovasculare, boli neurologice, stres și boli pulmonare.

7. Avocado este bogat în multe minerale și vitamine esențiale, inclusiv vitamina A, D, C, B-6, B-12, magneziu, calciu și fier.

Beneficiile pentru sănătate ale fructului avocado.
Conținutul de fibre dietetice din avocado poate reduce riscul de obezitate, diabet și boli cardiovasculare.Nivelul ridicat de grăsimi polisaturate din avocado poate reduce nivelul colesterolului din sânge.
Avocado conține unul dintre cele mai esențiale acid gras omega 3 cunoscut sub numele de acid alfa-lenolinic. Reduce riscul de pneumonie, hipertensiune arterială, boli de inimă și reglează tensiunea arterială.
Nivelul ridicat de grăsimi monoinsaturate din avocado poate regla nivelul de zahăr din sângele tău.

8. Merele.


Merele sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume.Fără îndoială, mărul este o centrală nutritivă, deoarece este bogat în fibre dietetice, fitonutrienți, tiamina, riboflavină și vitamina B-6. Merele sunt, de asemenea, sărace în calorii și au multe beneficii pentru sănătate.

Beneficiile pentru sănătate ale mărului.
Aportul regulat de suc de mere poate reduce riscul de Alzheimer și menține creierul tânăr și activ.Nivelul ridicat de conținut de fibre din mere poate proteja împotriva bolii Parkinson.
Aportul zilnic de măr oferă beneficii cardiovasculare. Se datorează nivelului ridicat de fibre și polifenoli prezenți în mere.
Prezența fibrei solubile în mere poate regla nivelul de colesterol din sângele tău. În acest fel, merele ajută la prevenirea împotriva numeroaselor boli de inimă.
Proprietățile antioxidante ale mărului îți pot îmbunătăți sistemul imunitar, pot preveni cataractele și scad riscul de astm, cancer și accident vascular cerebral.

9. Zmeura.


La fel ca majoritatea fructelor de pădure, zmeura este umplută cu antioxidanți, pentru a ajuta organismul să se mențină sănătos și să nu aibă boli.Proaspete sau congelate, furnizează și Vitamina C, calciu și fier.Antioxidanții de zmeură și compuși antiinflamatori sunt asociați cu protecția cancerului prin reducerea reproducerii celulelor canceroase.

10. Migdalele.


Migdala este un aliment minunat pentru sănătate. Are mai multe beneficii pentru sănătate decât orice alte nuci. Migdalele sunt bogate în antioxidanți, proteine ​​și minerale.

Beneficiile pentru sănătate ale migdalelor.
Migdalele sunt bogate în acizi grași mono nesaturați, cum ar fi acizii oleici și palmitoleici. Acești acizi grași pot reduce nivelul colesterolului LDL dăunător și pot crește nivelul de colesterol esențial HDL din corp.
Acizii grași omega 3 din migdale pot regla nivelul de zahăr, tensiunea arterială, reduc grăsimea corporală, stimulează sistemul imunitar și mențin masa musculară.
Migdalele conțin o serie de nutrienți vitali ai creierului, cum ar fi riboflavina și L-carnitina. Acești nutrienți ajută la îmbunătățirea activității creierului tău.Conținutul mare de fosfor din migdale poate îmbunătăți rezistența oaselor și a dinților.
Așadar, aportul zilnic de migdale îți face corpul mai puțin predispus la boli.
Mineralele precum manganul și cuprul prezente în migdale pot crește nivelul de energie al corpului tău.

loading...

Add comment