Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Tânăra de 39 de ani comandant de avion, după ce a lucrat 4 ani ca stewardesă.

Minola Platon, o tânără de 39 de ani din Suceava, este comandant de avion la una dintre cele mai mari companii aeriene din România. Ea a lucrat timp de 4 ani ca stewardesă înainte de a deveni pilot.

Minola a avut prima oară contact cu domeniul aviației civile în 2014, când s-a angajat ca stewardesă. Deși i-a plăcut foarte mult această meserie, ea a simțit că nu este suficient pentru ea.

„Am lucrat 4 ani de zile ca stewardesă și am realizat că eu nu pot să stau în spate și îmi doresc de fapt foarte mult să conduc avionul. Așa m-am înscris la Academia de Aviație”, a declarat Minola pentru Obiectiv de Suceava.

În 2018, Minola a absolvit Academia de Aviație și a devenit pilot de aeronave comerciale. Ea a început să lucreze ca pilot secund, iar după un an a fost promovată la postul de comandant de avion.

„Nu mi-a fost frică niciodată să mă îmbrac în uniformă de pilot. Am avut mereu încredere în mine și în capacitatea mea de a conduce un avion”, a declarat Minola pentru Newsweek România.

Minola este un exemplu de inspirație pentru multe femei care își doresc să urmeze o carieră în aviație. Ea este o dovadă că este posibil să atingi orice obiectiv, indiferent de vârstă sau de sex.

Iată câteva dintre provocările pe care Minola le-a întâmpinat în drumul ei spre a deveni comandant de avion:

Studiile: Programul de formare pentru piloți de aeronave comerciale este foarte intens și durează aproximativ 3 ani.
Examene: Piloții trebuie să treacă o serie de examene teoretice și practice pentru a obține licențele necesare.
Experiență: Pentru a deveni comandant de avion, piloții trebuie să acumuleze o anumită experiență de zbor.
Minola a reușit să depășească toate aceste provocări și să-și îndeplinească visul de a deveni comandant de avion. Ea este un exemplu de perseverență și de ambiție pentru multe femei din România.

loading...

Add comment