Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Spania a pregătit și ea decretul pentru starea de urgență.Reguli stricte care îi vor afecta inclusiv pe români

Spania va decreta și ea stare de urgență,în funcție de numărul de oameni infectați cu coronavirus.Guvernul de la Madrid, aşteptat să declare stare de alertă.Toți cetățenii vor fi nevoiți să respecte reguli stricte.Toate magazinele, cu excepția celor care vând produse alimentare, medicamente și alte necesități de bază, vor fi închise în Spania, spune premierul țării.Guvernul spaniol a interzis ieșirea, cu excepția persoanelor care călătoresc la muncă, cumpără mâncare sau celor care au un motiv urgent pentru a-și părăsi casele.Spania și-a intensificat măsurile de izolare sâmbătă seara, declarând că întreaga țară va intra în blocare parțială.Criza coronavirusului necesită „decizii extraordinare”, a declarat premierul Pedro Sanchez.El a recunoscut că măsurile necesare pentru combaterea coronavirusului ar avea un „impact economic mare”, dar a spus că guvernul s-a angajat să-și atenueze efectele.Poliția va avea dreptul să oprească pe oricine pe stradă, iar daca se va constata ca oamenii nu respect regulile, acestia vor fi sanctionati.

Deplasarile vor fi controlate si vor fi impuse restrictii.Odata declarata starea de urgenta, guvernul va putea limita miscarea persoanelor si a vehiculelor in locuri specificate, va putea sa preia controlul fabricilor si companiilor si sa rationalizeze consumul de alimente.Oamenilor nu li se va permite să părăsească locuințele lor fără un motiv valid. Articolul a mai fost pus în vigoare în 2010 ultima data, cand el a fost folosit ca raspuns la o greva a controlorilor de trafic. Starea de urgenta va fi in vigoare timp de doua saptamani, dar ar putea fi prelungita cu acordul parlamentului de la Madrid.

Spania este a doua cea mai mare comunitate de romani din Europa, care vor fi direct afectati de aceste masuri restrictive.Conform datelor disponibile de la autoritatile spaniole, numarul romanilor rezidenti in Spania este de putin peste 1 milion de persoane.

La nivel mondial coronavirus a înregistrat peste 5.000 de decese.3.176 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în China, 1.016 în Italia şi 514 în Iran.Spania este țara cea mai afectată de coronavirus în Europa după Italia și a confirmat până acum 6.251 de cazuri și 193 de decese. Se vor lua deja măsuri similare Italiei.De când a apărut virusul, peste 134.300 de persoane au fost infectate, în 121 de ţări şi teritorii.

loading...

Add comment