Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Elevii români au obținut o medalie de aur, două de argint și trei de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

Elevii noștri români, au obținut o medalie de aur, două de argint și trei de bronz la a 60-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, ce a avut loc la Batch, în Marea Britanie, desfășurată în perioada 10-22 iulie.Edis Memiș, elev la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, a luat medalia de aur și s-a clasat în clasamentul celor mai buni 15 elevi matematicieni din lume.Medaliile de argint au fost obținute de elevul Sergiu-Ionuț Novac, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj și de elevul Sebastian-Mihai Șimon, de la Liceul Internațional de Informatică din București.Iar cele de bronz au fost câștigate de elevul Tudor-Darius Cardaș, de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani și de elevii, Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bacj, de la Liceul Internațional de Informatică din București.

Tinerii români participanți au fost conduși de conf.univ.dr. Cătălin-Liviu Gheorghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, de conf.univ.dr.Mihai Chiș de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, de prof.univ.dr.Radu Gologan, președintele societății de Științe Matematice din România și Lucian Țurea, de la
Facultatea de Matematică și Informatică din București.În acest an, România a avut cei mai tineri participanți din istoria participării țarii noastre, patru dintre olimpici fiind chiar pentru prima data când au participat la un concurs internațional de seniori de un asemenea nivel.

Această Olimpiadă de Matematică este cea mai prestigioasă competiție dintre olimpiadele Internaționale consacrate științelor.A fost lansată în 1959, fiind organizată pentru prima dată la Brașov, într-o formulă ce a inclus 7 state.În total, România a găzduit până acum Olimpiada Internațională de Matematică de șase ori, ultima dată fiind anul trecut, la Cluj-Napoca.Elevii noștri români sunt de apreciat, deoarece de fiecare dată când participă la o Olimpiadă încearcă să fie cei mai buni și să vină acasă cu premii.Noi le dorim mult noroc în continuare și sperăm să mai auzim de ei, ca și până acum.

loading...

Add comment