Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

România are o nouă stea a gimnasticii: 6 medalii de aur pentru Ana Bărbosu la Campionatele Europene pentru junioare.

Gimnasta Ana Bărbosu a câştigat medaliile de aur în toate cele patru finale pe aparate – sărituri, paralele, bârnă şi sol, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru junioare de la Mersin (Turcia), transmite Agerpres.

Vineri, Ana Bărbosu câștigase și medialia de aur la individual compus, competiție în care medalia de argint i-a revenit unei alte junioare din România, Mara Ceplinschi.

Ana Maria Bărbosu și-a început recitalul la sărituri, unde a obținut o medie de 13,975, câștigând finala în fața Valentinei Georgieva (Bulgaria, cu 13,800) și Dariei Lyska (Ucraina, cu 13,350).
Românca a sărit ultima în finală, iar combinația de dificultate și constanță i-au asigurat victoria, Bărbosu primind note similare la execuție pentru cele două sărituri prezentate, 8,850 și 8,900.
Bărbosu și Lyska au prezentat cele mai dificile sărituri din concurs, cu note de plecare 5,4, ambele fiind notate cu 8,850 pentru execuție. Gimnasta din Ucraina a mizat mult pe dificultatea săriturilor, alegând cea mai grea combinație de sărituri (5,4 și 5,0), însă la a doua săritură nu a controlat aterizarea, fiind nevoită să se mulțumească doar cu medalia de bronz. Gimnasta din Bulgaria a încheiat finala cu cea mai mare notă la execuție, 9,100, pentru o săritură de doar 4,6 dificultate, care i-a asigurat argintul. Cealaltă reprezentată a României în finala de sărituri, Mara Ceplinski, a încheiat pe locul 5.

România a câştigat și medaliile de aur în concursul pe echipe, în componenţa Ana Bărbosu, Maria Ceplinschi, Iulia Trestianu, Andreea Preda, Ana Turcu.

Felicitări, copil frumos, meriți toată aprecierea noastră!

loading...

Add comment