Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Locul unde Marea îmbrățișează Dunărea și cerul

Locul unde Marea Neagră îmbrățisează Dunărea este unul dintre cele mai frumoase din țară, care merită văzut. Culori diferite se amestecă şi totuşi fiecare îşi păstrează autonomia.Gura de vărsare a Dunării în Mare, oferă o priveliște extraordinară celor care se doresc să ajungă aici.Accesul se poate face doar pe apă în cea mai estică așezare din România, care are doar 3500 de locuitori.Nu este problemă, deoarece veți găsi să închiriați Trebuie să o închiriați cu barcagiu cu tot pentru ca este obligatoriu să ai un permis de conducere special pentru aceasta.În drum spre gura de vărsare, veți vedea peisaje de vis, care vă vor tăia răsuflarea.

 

Dacă ajungeţi în Sulina, cel mai estic tărâm al ţării noastre, nu rataţi o excursie până la vărsarea Dunării în mare. Va fi o călătorie plină de frumuseți ale naturii, cum ar fi canalele pline de nuferi, printre pelicani şi ale vieţuitoare ale Dunării.Zona este destul de accesibilă turiștilor, se organizează excursii pe Dunăre, la brațul Sulina. Cu siguranță veți vedea zecile de pescari cu oferte și afişe cu excursii organizate. Cu aproximativ 60 de lei ajungeţi la Pădurea Letea, unde puteţi admira stejari seculari, caii sălbatici şi liane, ca în pădurea tropicală, dar şi case tradiţionale, vopsite în alb şi albastru. De asemenea, puteți negocia cu pescarii și poate aveți noroc să vă facă un preț mai bun. Pe drum, pescarii vă vor distra cu poveşti pescăreşti. Acest loc este unic în lume, iar marea este mai limpede ca oriunde.

Un alt traseu care poate fi vizitat de turiști este Canalul Cardon/ Canalul Barbosul, unde apa capata culoarea alba de la atatia nuferi.Veți ajunge inclusiv până la Farul Vechi. Traseul dureaza in jur de patru ore, însă merită văzut cu siguranță.

loading...

Add comment