Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
sah

Tinerele leoaice din Baia Mare campioane naționale la șah.

Membrii clubul de Şah „Tinerii Lei Baia Mare” au reuşit o performaţă incredibilă,obţinând trei medalii naţionale la Campionatul Național de șah de la Iași.Clubul este înființat doar de patru ani, dar în ciuda acestui fapt a reuțit o performanță remarcabilă.

Membrele câștigătoare sunt Sara Șunea, Lorena Ioana Oltean și Miruna Maria Covaci, care sunt duble campioane naționale pe echipe de junori la şah clasic şi blitz, precum şi medaliate cu argint la şah rapid, la categoria „Fete sub 10 ani”.Fetele au fost pregătite de instructorii de şah Lucian Adrian Griga şi Iulian Eugen Negrea. Iar Sara Maria Şunea este pregătită de GM Lucian Miron.Printre realizările importante ale copiilor din clubului „Tinerii Lei Baia Mare” se regăsesc Mihai Andrei Savu,sub locul 14 la şah clasic, Marian Gabriel Mureşan locul 8 şah clasic, Andrei Cătălin Năsui locul 15 şah clasic şi Ina Petcu locul 14 şah clasic.

Șahul sau jocul minții cum este numit de unii,este iubit în toată lumea.Șahul implică o provocare intelectuală intensă, care este foarte bună pentru sănătatea minții.Jucătorii experți de șah au abilități puternice de memorie.Jucătorii de șah pricepuți învață să anticipeze mișcările următoare ale adversarului.Pentru a prezice ce va face o altă persoană în continuare, un jucător trebuie să-și dezvolte capacitatea de a adopta perspectiva altei persoane și de a deduce ce acțiuni este probabil să întreprindă.

Jocul de sah este o activitate ce aduce multiple beneficii in viata celor ce ii dedica timp.Jocul de șah activează partea dreaptă a creierului responsabilă de creativitate, ceea ce dezlănțuie originalitatea în rândul jucătorilor.Un studiu efectuat pe 4.000 de studenți din Venezuela a arătat că jocul de șah poate crește semnificativ scorul IQ-ului atât al băieților, cât și al fetelor, după patru luni de joc al creierului.

Șahul poate fi foarte benefic și pentru copii, oferindu-le abilități de rezolvare a problemelor, abilități sociale și de construire a relațiilor și capacitatea de gândire.Psihologii recomanda inceperea invatarii jocului de sah de la varsta de sapte-opt ani, desi exista si cazuri de copii care incep sa inteleaga șahul de la ovârstă mai fragedă.

Acești tineri sunt o mândrie pentru comunitatea șahului.Felicitari tuturor tinerilor şahişti care fac cinste țării noastre.Noi le dorim succes în continuare și sperăm să auzim cât mai multe reușite de la ei.

loading...

Add comment