Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Lecție de viață. Patru prieteni cu sindromul Down și-au deschis propria afacere

Un grup de tineri cu sindrom Down din Argentina, în vârstă de 22, 24, 19 și, respectiv, 21 de ani au deschis o afacere de catering de pizza în Buenos Aires.Sindromul Down reprezintă cea mai comună cauză genetică de retard mintal ușor și moderat, cauzată de prezența unui cromozom 21 suplimentar.În Argentina aproximativ 75 la sută dintre persoanele cu dizabilități fizice sau intelectuale nu au locuri de muncă.Din aceste motive, cei patru prieteni, sătui să-i mai refuze angajatorii, au decis sa sa fie propriii lor șefi si au deschis împreună o pizzerie cu un serviciu de catering numita „Los Perejiles,” specializată in petreceri și evenimente.

Cei patru au muncit foarte mult, iar afacerea creste considerabil. Într-un an de când și-au lansat propria afacere, au organizat nu mai putin de 200 de evenimente în jurul capitalei argentiniene și în vecinătatea San Isidro.Cei patru au făcut suficiente pizza pentru a hrăni 50 de persoane în timpul primului eveniment.Firma primeste foarte multe comenzi si acesti oameni demonstreaza ca, desi au sindromul Down, sunt la fel de capabili ca oricare alte persoane.

La puțin timp după ce au deschis pizzeria, au mai angajat patru angajați noi, de asemenea, care suferea de sindromul Down.Angajații sunt plătiți în funcție de cât câștigă la fiecare eveniment. De obicei, ei taxează aproximativ 100 de pesos argentinieni, echivalentul a aproximativ 6 euro de persoană.De curând, au donat 100 de pizza pentru persoanele fără adăpost.

„Cred că a noastră este singura afacere din Argentina care este formată în mare parte din persoane cu sindrom Down. Este important să subliniem faptul că gestionăm o afacere reală, chiar dacă ideea pentru proiect a venit de la o organizație non-profit. În prezent evoluează într-un mediu foarte competitiv.Pe termen scurt, am dori să ne extindem și să începem să găzduim petreceri de pizza în alte comunități. De asemenea, căutăm să închiriem un spațiu în care putem face aluatul de pizza și, dacă este nevoie, să avem o cameră în care să dormim după un eveniment de seară târziu. Pe termen lung, ne-ar plăcea să deschidem un restaurant sau un food truck”, au declarat tinerii cu sindrom Down.

loading...

Add comment