Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
incendiu-in-spitale

Zece incendii în spitalele din Romania în mai puțin de un an.Se pare că tragedia de acum șase ani de la colectiv nu a fost de ajuns

Acum 6 ani,în această perioadă,în noaptea de vineri 30 octombrie spre sâmbătă 31 octombrie,a izbucnit un incediu într-un club din capitală care a luat viețile la 65 de tineri și a rănit peste 180 de oameni.Un eveniment care va rămâne în istoria României pentru totdeauna.Un eveniment care a marcat familiile celor plecați în ceruri și a lăsat un gol imens în sufletele lor.

După 6 ani de la acest eveniment dureros, nu s-a schimbat nimic.În urma anchetei, justiția nu a reușit să facă dreptate și să dea o sentință finală în acest proces.Au fost audiați oameni,s-au făcut câteva arestări și cam atât.Rudele victimelor încă cer explicații în acest caz.

Secțille de arși erau pline și nu mai făceau față.Au fost transportate 29 de persoane în străinătate în țări precum Belgia,Olanda,Marea Britanie,Germania,Austria,Israel și Norvegia.Spitalele noastre nu erau pregătite să facă față unui asemenea eveniment.Întrebat după 2 ani, medicul Cristian Nițescu a explicat că nu s-au schimbat foarte multe lucruri de la Colectiv și că noi, ca țară suntem obisnuiți să treacă mult mai mulți ani.Dar câți oare?

Pentru că,acum,în zilele noastre,în mai puțin de un an au avut loc zece incendii în spitalele din România,cele mai multe dintre acestea având loc în secțiile ATI.Primul incediu care a avut loc a fost anul trecut în noiembrie,la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ unde ți-au pierdut viața zece persoane.Al doilea a avut loc la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi, soldat cu o victimă.Continuăm cu un alt incediu izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judeţul Neamţ,care din fericire nu a luat viața nimănui.Au mai fost incendii la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova și la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina,dar care în final nu au luat viețile nimănui.În ianuarie 2021, incediul izbucnit la Institutul „Matei Balș” din Capitală a luat 4 vieți.Și ajungem la data de 1 octombrie 2021, când s-a produs incediul de la Secția ATI a Spitalului de Boli infecțioase din Constanța, unde au murit nouă persoane.

Nu se poate funcționa cu infrastructura și stilul de lucru de acum 70 de ani.Aparatura medicală care este folosită pentru tratarea pacienților este foarte veche.Din păcate nu sunt investiți bani pentru sănătate, deși oamenii muncesc și plătesc o groază de taxe pentru aceasta.

loading...

Add comment