Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cele 7 izvoare din Bucegi au cea mai pură apă de pe Planetă,unde nu există nicio bacterie

Cele 7 izvoare sunt situate în Parcul Natural Bucegi, exact între Scropoasa și frumosul lac Bolboci. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute ca o sursă de apă sacră din vremurile dacice. Unii spun că chiar și Zamolxe însuși, zeul suprem al dacilor, a băut apă din aceaste izvoare.Și speculația nu este una exagerată. tinând cont de circuitul apei în natură.

Cu un debit de circa 400 litri pe secundă,izvoarele sunt renumite, având cea mai pură sursă de apă care curge pe suprafața României. Sursele de alimentare ale izvoarelor provin din fluxurile unui lac subteran, care se află la o altitudine de 1300 de metri.Căderea este considerată un loc nenatural, datorită zvonurilor răspândite în această zonă, precum și datorită semnificației puternice și istorice pe care o are. Multe mituri despre izvoare circulă. În primul rând, apa purtată de cele 7 izvoare este cunoscută ca fiind cea mai pură și mai energizată din lume, fără nitriți și nitrați, un titlu oficial neconfirmat, dar certificat de tot felul de studii microbiologice.

Românii și cercetătorii străini au descoperit că apa provenită din cele șapte izvoare vii va trece printr-un depozit de argint, care împiedică creșterea bacteriilor care pot apărea în apă, regularizând structura moleculară până la cea ideală. Apa aici este îmbuteliată la Moroieni ca apă minerală din cele 7 izvoare . Aceeași apă conține calciu, magneziu și sodiu, iar în epoca comunistă a fost consumată numai de familia Ceaușescu. Accesul la public a fost, așa cum vă așteptați, interzis. Numărul de bacterii este zero, comparativ cu 5, limita minimă acceptabilă, poluarea cu nitrit și nitrat de azot este zero. În anii ’80, au reluat cercetările și zona a fost închisă.

Reprezentanții NATO doreau ca noi se îmbuteliem și să distribuim apa de la Bolovani trupelor aflate în misiune pe teritoriul țării noastre.Acest lucru presupune montarea unei conducte de 15 km care să străbată întreaga zonă muntoasă. Investiția va ajunge la un milion de euro.

Apa este vitală pentru organism.Cât este de frumoasă țara noastră și câte bogății ascunde.Dincolo de problemele cu care ne confruntăm zilnic în viața cotidiană,natura este cea care ne încarcă cu energie și stare de bine.De aceea este important să prețuim și să protejăm natură cât mai mult posibil.

loading...

Add comment