Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
smartkids-bacau

Emoții și performanțe de neegalat pentru tinerii din Bacău.S-au întors de la Olimpiada internațională de aritmetică mentală de la Albena cu 3 medalii de aur,2 de argint și 2 de bronz.

Aritmetica mentală sau calculul mental este definit în mod tradițional ca efectuarea de calcule exacte în capul cuiva, fără ajutorul niciunui instrument extern, cum ar fi hârtie și creion, un calculator mecanic sau electronic sau un computer.Aritmetică mentală este un exercițiu prin care menținem funcțiile creierului cât mai rapide.Creierul, ca și mușchii, devine mai puternic și mai eficient odată cu folosirea și antrenarea lui.Aritmetica mentală ajută, de asemenea, la dezvoltarea unei înțelegeri reale a metodelor matematice de aritmetică, mai degrabă decât a face doar calcule printr-un proces de memorare.

Practicarea aritmeticii mentale poate părea o muncă grea, iar pentru unii oameni cărora le este dificilă matematica le poate părea chiar o perspectivă înfricoșătoare.Dar, ca în toate lucrurile, cu cât o faci mai mult, cu atât devine mai ușor.Acest lucru este valabil și pentru tinerii de la clubul Smarty Kids Central Bacău, care s-au întors acasă de la Olimpiada internațională de aritmetică mentală din Albena cu 3 medalii de aur,2 de argint și 2 de bronz.Cu 3 titluri de campioni Luca Vartolomei,Dima Vartolomei și Veronica Paduraru.Locul I cu 3 medalii de aur a fost ocupat de elevii Maria Munteanu,Nicholas Munteanu și Darius Popa.Cu 2 medalii de argint, locul II s-au întors Luca Ciobanu și Ionuț Mitrea.Și 2 medalii de bronz, locul III, Eres Ojog și Teodora Mitrea.

În perioada 11 și 12 iunie 2022, absolvenții SmartyKids din Bulgaria și România au participat la Olimpiada Internațională SmartyKids 2022 de aritmetică mentală, care anul acesta, spre deosebire de anul trecut, s-a desfasurat cu prezență fizică, la Albena in Bulgaria.

Acești tineri au avut un parcurs plin de muncă, voință și ambiție.Iar rezultatele de excepție n-au încetat să apară.Smarty băcăuanii au susținut probele la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală din Bulgaria, alături de 650 de participanți.Concursul a fost alcătuit din 3 etape, prima etapă presupune calcului pe albacsau calculul mental de 150 de exemple în doar 8 minute.Numai în această etapă copiii pot alege cum să rezolve sarcinile – pe abac sau mental, ambele opțiuni fiind considerate egale. Etapa 2 presupune doar calculul mental, includerea calculul mental de 150 de exemple cu durata de doar 8 minute.Iar etapa 3 cunoscută sub denumirea de Tiebrek, include calcul mental de 60 de exemple în doar 2 minute.Acest concurs îi ajută pe copii să-și dezvolte puterea de concentrare și să facă față cu ușurință unei varietăți de sarcini intelectuale.

Noi dorim să-i felicităm pe acești copii minunați și să le dorim pe această cale mult succes în continuare.Suntem mândri de ei că ne reprezintă țara la asemenea concursuri.

loading...

Add comment