Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cura cu polen pentru imunitate,ficat,stomac și sistemul nervos.

Polenul crud este un produs cu o valoare inestimabile, o veritabila minune a stupului! La fel ca si celalte produse ale stupului, polenul crud reprezinta un real ajutor pentru sanatatea noastra.Polenul are un gust dulce-aromat şi trebuie evitat cel care nu miroase, care are granulele tari sau cel cu gust acru, deoarece fie şi-a pierdut în mare parte proprietăţile vindecătoare, fie este toxic, din cauza expunerii la umezeală.

Polenul crud conţine toţi micronutrienţii necesari pentru sănătatea noastră, care de multe ori lipsesc din alimentele moderne rafinate şi supraprocesate. Acesta are în compoziţia sa toate mineralele prezente în organismul nostru, dar şi majoritatea vitaminelor şi principalele enzime şi proenzime, alături de multe alte elemente active, vitale pentru sănătatea noastră.

Tratamentele naturiste cu polen sunt recomandate pentru numeroase probleme de sănătate, de la afecţiuni digestive (constipaţie, diaree, enterocolită), dezechilibre hormonale, boli cardiovasculare (hipertensiune, insuficienţă cardiacă), tulburări de creştere sau probleme renale, precum şi contra căderii părului şi refacerea unghiilor fragile.

Beneficii polen crud.
Întăreşte sistemul imunitar şi previne răceala şi gripa
Polenul crud are proprietăţi antiseptice şi antibiotice care protejează corpul împotriva bolilor virale. Acesta întăreşte sistemul imunitar, detoxifică întregul organism şi echilibrează metabolismul celular, fiind un real ajutor în combaterea bronşitelor, tusei şi gripei.

Tratează afecțiunile hepatice.
Polenul este util in afectiuni hepatice. Polenul crud este un foarte puternic hepatoprotector si hepatotrofic, fiind indicat de la o simpla steatoza hepatica pana la hepatita acuta si cronica si chiar pana la ciroze si cancere hepatice.

Reface flora intestinală.
Polenul crud este foarte util pentru refacerea florei intestinale si restabilirea functionarii normale a colonului.

Polenul crud este un probiotic vegetal. Cercetarile microbiologice de laborator din ultimii ani au descoperit un important continut in lactobacili si bifidobaterii care proven din stomacul albinelor. Acestea sunt folositoare tubului nostru digestiv unde polenul crud poate reface flora saprofita intestinala.

Prezenta latobacililor naturali din polen realizeaza o inhibitie directa asupra germenilor patogeni din tubul digestiv. Polenul crud contine cateva tipuri de drojdii care la nivelul intestinelor ne protejeaza contra instalarii unor micoze, gen candida.Polenul uscat nu are aceste actiuni, deoarece toate aceste microorganisme sunt distruse prin uscare la 40 grade.

Previne îmbătrânirea şi menţine frumuseţea tenului şi părului.
Polenul crud este un important aliat împotriva tuturor simptomelor de îmbătrânire prematură. Substanțele antioxidante, prezente din belșug în polenul crud, precum şi flavonoidele conținute de acesta luptă împotriva îmbătrânirii şi uzurii premature a organismului.

Polen crud este, de asemenea, un ingredient foarte valoros în măştile cosmetice. Acesta protejează pielea de radiațiile nocive ale soarelui, crește fluxul de sânge la nivelul pielii, stimulând astfel creșterea celulară, previne deshidratarea și ajută la netezirea ridurilor. Graţie rutinului pe care îl conţine, un principiu activ ce redă rezistenţa capilară, polenul crud revitalizează părul obosit şi îi redă aspectul frumos şi sănătos.

Cum se consumă polenul crud?
Polenul crud poate fi consumat atât în forma lui naturală, cât și in amestec cu sucuri naturale sau salate de fructe, la prima masă a zilei.

Doza uzuală recomandată este de:
1 lingură/zi (15g) la adulți
1 linguriță/zi (5g) la copii

Pentru eficiență maximă, îţi recomandăm să urmezi o cură de minim 7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud poate fi consumat însă tot timpul anului, fără restricții.

Rețineți! Acest articol nu are scopul de a înlocui sfatul sau consultul unui medic de specialitate.Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să consultați medicul dumneavoastră.

loading...