Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
amorteala-mainilor

Mâinile amorțite sunt un motiv de îngrijorare pentru sănătate.5 cauze posibile ale amorțelii.

Mâinile amorțite sau senzația de a fi înțepat de ace poate fi un motiv de îngrijorare care să te trimită la medic.În mod normal, multe persoane trec cu vederea când se confruntă cu amorțeli ale mâinilor, dar daca experimentați des, ar trebui să faceți niște investigații mai precise și să descoperiți cauza amorțelilor.Există multe afecțiuni care ar putea cauza mâinile amorțite.Iată în continuare cinci cauze posibile ale amorțelii mâinilor.

O cauza comună a amorțelii mâinii sau a degetelor mari este o afecțiune cronică, cum ar fi diabetul sau scleroza multiplă.Aceste afecțiuni pot ataca nervii în mod direct, rezultând o amorțeală continuă.Dacă trăiești cu diabet zaharat, corpul tău va avea probleme în a transfera zahărul din sânge în celule. Un nivel ridicat al zahărului din sânge pentru o perioadă lungă de timp poate duce la leziuni ale nervilor numite neuropatie diabetică.

Tunelul carpian este un pasaj îngust care trece prin centrul încheieturii tale. În centrul acestui tunel se află nervul median. Acest nerv oferă senzații degetelor tale, inclusiv degetului mare, arătător, mijlociu și o parte a degetului inelar.Activitățile repetitive care includ folosirea mâinilor, cum ar fi tastarea sau lucrul pe o linie de asamblare cu mâinile, pot cauza umflarea țesuturilor din jurul nervului median și a exercita presiune asupra acestui nerv. Presiunea poate provoca amorțeală împreună cu furnicături, durere și slăbiciune în mâna afectată.Dacă starea persistă, poate provoca leziuni permanente ale nervilor.

Printre semnele obișnuite de avertizare a unui accident vascular cerebral se regăsește amorțeală la nivelul feței sau a unuia dintre anexele „stâlpului”, cum ar fi brațul sau piciorul. De asemenea, poate include amorțeală a mâinii.Accidentele vasculare cerebrale pot fi debilitante sau chiar letale. Amorțeala mâinii poate fi singurul semn al unui accident vascular cerebral sau poate apărea cu alte simptome. Tratamentul prompt poate reduce riscul de afectare a creierului pe termen lung.

O altă cauză posibilă a amorțelii mâinilor poate fi deficiența de vitamine sau minerale.Ai nevoie de vitamina B12 pentru a-ți menține nervii sănătoși.Deficiența severă de B12 poate provoca amorțeală în mâini și picioare de ambele părți ale corpului.Deficiența de potasiu și magneziu poate provoca, de asemenea, amorțeală.

Spondiloza cervicală este un tip de artrită care afectează discurile din gât. Este cauzată de ani de uzură a oaselor coloanei vertebrale. Vertebrele deteriorate pot apăsa pe nervii din apropiere, provocând amorțeală în mâini, brațe și degete.

Dacă amorțeala în mâini persistă mai mult de o perioadă scurtă de timp, ar trebui să solicitați imediat asistență medicală. Ar putea fi un semn al unei afecțiuni medicale grave.Este deosebit de important să solicitați atenție promptă dacă simptomele dumneavoastră sunt însoțite de oricare dintre aceste simptome: confuzie, amețeală, vorbire neclară sau pierderea controlului intestinului și/sau vezicii urinare.

loading...

Add comment