Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Înlocuiți cafeaua de dimineață cu ceai de cimbru și vă veți simți reconfortați toata ziua-Maria Treben.

Terapeuta Maria Treben spune în multe cărți că ceaiul de cimbru are un efect tonic și energizant care poate fi consumat dimineața, în locul cafelei cu cafeină.Din ce în ce mai mulți oameni au început să consume ceaiuri mai des, pentru că au realizat că au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ceaiul de cimbru este o minune pentru organism și are foarte multe proprietăți senzaționale, care sunt mai puțin cunoscute.

Cimbrul este o mirodenie foarte bogată în nutrienți. Conține cantități bune de vitamina C, cupru, calciu, acid folic, fosfor, potasiu, vitamina B6, zinc.Are o varietate de antioxidanți importanți.S-a demonstrat științific faptul că un consum regulat de cimbru poate proteja organele de următoarele afecțiuni și va ameliora simțitor simptomele acestora:
Bronşită acută şi cronică;
Dureri în gât;
Tuse;
Artrită;
Astm;
Inflamaţii;
Infecţii;
Gingivită.

Cum să prepari în mod corect ceaiul de cimbru?
Pune 250 ml de apă la fiert, iar când dă în clocot, adaugă o lingură de frunze de cimbru. Lasă-l la fiert pentru 5-10 minute, după care lasă-l la infuzat încă 10 minute. Strecoară infuzia și consumă. Dacă vrei să-i schimbi gustul, poți adăuga puțină miere și zeamă de lămâie.

Ceaiul de cimbru este un dezinfectant natural pentru reducerea inflamațiilor, aftelor sau ulcerațiilor bucale, dar și dezinfectarea zonei cu probleme, deoarece are proprietăți antiseptice.

Calmează problemele respiratorii.
O cana cu ceai de cimbru stimuleaza functiile plamanilor si elibereaza caile respiratorii. Simptomele bronsitelor acute sau cronice, a virozelor respiratorii si a tusei pot fi reduse cu aceasta planta datorita efectelor sale antibiotice si antimicotice extrem de puternice.

Consumul de cimbru imbunatateste digestia.
Calitatile antiseptice ale cimbrului il recomanda in problemele digestive. Cimbrul este un diuretic excelent si de mare ajutor persoanelor cu o digestie lenta. Colitele, enterocolitele, spasmele digestive sau balonarea pot fi tinute sub control atat cu ceai cat si cu tinctura de cimbru.

Cimbrul este diuretic si reduce retentia de apa.
Retentia de apa sau edemul apare atunci cand fluidul in exces nu este eliminat din tesuturile corpului, inclusiv de la nivelul pielii. Aceasta problema se declanseaza, in general, ca reactie a corpului in fata temperaturilor crescute sau in urma unui consum exagerat de sare. Ceaiul de cimbru mareste urinarea si ajuta la eliminarea excesului de apa, a sarurilor si toxinelor. In plus, ajuta la reducerea greutatii corporale, a grasimilor si scade tensiunea arteriala.

loading...

Add comment