Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dovleacul reglează glicemia şi ţine la distanţă cancerul şi bolile de inimă.

Una dintre cele mai răspândite legume, dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine. Este sărac în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten din abundenţă.

Reglează glicemia.
Pentru oricine suferă de diabet, este crucial să controlăm nivelul zahărului din sânge pentru a preveni complicații mai severe, cum ar fi tulburări de vedere, infecții ale pielii, leziuni ale nervilor și boli de inimă.Dovleacul este extrem de benefic pentru persoanele cu diabet.Conține carbohidrați numiți polizaharide și un compus numit puerarină, care atunci când este asociat, ajută la scăderea zahărului din sânge și la prevenirea diabetului. Dovleacul a demonstrat, de asemenea, că crește producția de insulină, ajutând astfel la reglarea zahărului din sânge.Un remediu dovedit pentru reglarea nivelului zahărului în sânge se obţine prin fierberea a 30 g de seminţe curăţate, la foc mic, timp de o oră, în 500 ml de apă. Zeama obţinută se consumă în două etape: prima porţie se bea dimineaţa (pe stomacul gol), iar a doua, seara, înainte de culcare. Tratamentul trebuie urmat câte trei zile pe săptămână, un interval de două luni.

Previne cancerul.
Beta-carotenul este excelent pentru ochi și piele, dar știi pentru ce altceva mai este bun? Combaterea cancerului. Cercetările arată că persoanele care consumă o dietă bogată în beta-caroten pot prezenta un risc mai scăzut de apariție a unor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de prostată și pulmonar.

Ajută la slăbit.
100 g de dovleac conţin doar 30 de calorii, deci este un aliment bun în cura de slăbire, cu condiţia să îl pregătiţi dietetic.
Pulpa dovleacului are proprietăţi diuretice, laxative şi sedative. Pentru eliminarea retenţiei de apă, tratamentul durează cinci zile şi, în acest interval, trebuie să consumaţi un terci gros de dovleac, preparat din 1,5-2,5 kg de pulpă care se fierbe în lapte. Leacul se poate aromatiza cu cimbru, miere sau cu tarhon.
Pentru combaterea constipaţiei e foarte eficient piureul de dovleac – se folosesc 500 g de pulpă de dovleac care se fierbe în apă, apoi se pasează. În pastă se adaugă o parte din lichidul în care a fiert dovleacul şi se amestecă.

Imunitate mai bună.
Căutați o modalitate de a evita bolile și de a vă îmbunătăți sistemul imunitar? Încercați dovleacul. O cantitate mare de vitamina A pe care o oferă fructul vă ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, virușilor și bolilor infecțioase.În plus, dovleacul este ambalat cu aproape 20% din cantitatea recomandată de vitamina C zilnică, ceea ce vă poate ajuta să vă recuperați mai repede de răceli.

Ține tensiunea sub control şi previne bolile de inimă.
Dovleacul are un conţinut foarte mare de betacaroten, o substanţă care are grijă de sănătatea sistemului nervos şi de cea a pielii.

Cel de-al doilea „ingredient” important pe care îl conţine dovleacul este potasiul. Acest mineral vă energizează şi ţine tensiunea sub control. În plus, conţinutul bogat în fibre asigură buna funcţionare a digestiei şi previne apariţia bolilor cardiovasculare, a asteniei, cât şi a cancerului.

Şi seminţele de dovleac sunt un remediu excelent în afecţiuni ale vezicii urinare şi ale prostatei, prin conţinutul ridicat de zinc.

loading...

Add comment