Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 lucruri care se întâmplă în corpul tău dacă începi să mănânci un castravete pe zi

Din timpuri străvechi , castraveții au fost folosiți în India atât în timpul​​meselor, cât și în medicina tradițională.Acest lucru se datorează faptului că, într-o țară caldă ca India, castraveții oferă hidratarea și răcoarea necesare corpului.Și nu este singurul beneficiu pe care îl oferă acest fruct, deoarece este un fruct, nu o legumă.Aruncați o privire asupra beneficiilor ale consumului de castraveți și de ce ar trebui să-i includeți cu siguranță în dieta dvs.

1. Veți fi mai bine protejat de bolile neurologice.


Fisetinul prezent în castraveți a fost identificat pentru rolul său în îmbunătățirea sănătății creierului. Castraveții conțin, de asemenea fosfor care este legat de un risc crescut de boli cognitive. Deci dacă mâncam castraveți, cu siguranță creierul nostru va fi ascuțit și concentrat!

2. Puteți pierde excesul de greutate rapid.


Conținutul ridicat de apă din castraveți vă ajută să ajungeți la o satietate rapidă, controlând astfel supraalimentarea, ceea ce vă poate ajuta în eforturile dvs. de scădere în greutate. Castravetele este lipsit de grăsimi și este un fruct slab caloric. Prin urmare, este o alegere excelentă pentru oricine încearcă să scape de greutate nedorită.

3. Riscul de cancer se va diminua.


Fisetin , un flavonoid care a provocat un mare interes printre cercetătorii în domeniul cancerului, este prezent în castraveți. În afară de proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale acestui flavonoid, acesta a fost, de asemenea, legat de reducerea riscului pentru anumite tipuri de cancer.

4. Corpul va primi mai multa hidratare.


Aproximativ 95% dintr-un castravete este apa , asa ca mancând zilnic imbunatateste nivelul hidratarii totale din corpul tau care, la randul sau, afecteaza sanatatea ta intr-un mod pozitiv. Dacă sunteți o persoană care uită să bea apă în mod obișnuit, atunci mănâncă un castravete pe zi și acest lucru poate fi un truc minunat pentru tine.

5. Pielea ta va fi mai moale și mai luminoasă.


Castraveții păstrează corpul hidratat, care este benefic pentru piele. În plus, ei conțin vitamine B, cum ar fi niacin și riboflavină, împreună cu vitamina C și zinc, care sunt esențiale pentru menținerea unei piele sănătoase. Castraveții conțin, de asemenea, acidul cafeic care combate iritarea pielii și inflamația. De asemenea, nutrienții din castraveți ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire a pielii.

6. Îmbunătățește calitatea părului și împiedică căderea acestuia.


Vitaminele B prezente în castraveți sunt foarte benefice pentru sănătatea părului și scalpului. Biotina , riboflavina, niacinul și vitaminele B5, B6 și C au toate rolul important de jucat în creșterea părului. De asemenea, acestea împiedică pierderea prematură a părului.

7. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.


Castraveții conțin potasiu , magneziu și vitamina K. Acești 3 nutrienți sunt importanți pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular. Vitamina K funcționează ca un factor vital în coagularea sângelui și în reglarea nivelului de calciu în sânge. Nivelurile scăzute de magneziu și potasiu au fost asociate cu creșterea tensiunii arteriale. Un aport regulat de castravete a fost gasit pentru a scadea nivelul colesterolului rau, de asemenea.

8. Controlează nivelurile de zahăr din sânge.


Castraveții conțin o gamă largă de compuși fenolici, flavonoide și triterpene. Potrivit cercetătorilor, un aport crescut de castravete este foarte promițător în controlul nivelurilor ridicate de zahăr din sânge.

9. Oasele vor fi mai puternice.


Castraveții conțin vitamina K și calciu, ambele fiind esențiale pentru oasele mai puternice. Sa constatat că vitamina K reduce riscul de fracturi osoase și joacă, de asemenea, un rol important în absorbția calciului în oase.

10. Îmbunătățește sănătatea dinților.


Castraveții conțin molibden și fluorură , o combinație care s-a constatat că duce la repararea cariilor dentare. Conținutul de calciu al castraveților este, de asemenea, util pentru dinții mai puternici.

Pentru ca corpul dvs. să aibă toate aceste beneficii, includeți castraveții în dieta zilnică.Adăugați-i fie în salate, fie așa tăiat felii și cu sare.Este atât de sănătos!

loading...

Add comment