Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Conform științei,creierul bărbaților ajunge la maturitate abia după 40 de ani.

Creierul unui bărbat nu se maturizează decât după vârsta de 40 de ani.După cum a descoperit recent un studiu, chiar și până la 30 de ani și la începutul anilor 40, bărbații încă nu s-au maturizat.Probabil că ați auzit măcar o dată în viața că li s-a spus bărbaților că se comportă ca niște copii.Chiar dacă unii au luat-o ca o insultă, ei bine defapt este un fapt științific și o realitate.

Cercetările de la Universitatea din Oxford,au studiat nivelurile de maturitate între bărbați și femei au fost testate, iar rezultatele au fost puse una lângă alta pentru comparație.S-a observat că bărbații au o problemă atunci când trebuie să acționeze odată cu vârsta, deoarece creierul lor se maturizează mult mai încet.Potrivit Științei, naturitatea noastră începe imediat ce ne naștem.Și continuă până la aproximativ 40 de ani.Eficiența sau maturitatea creierului se schimbă în această perioadă de timp.Iar procesul este mult mai rapid la femei decât la bărbați.De aici apare și explicația credinței că femeile se maturizează mai repede decât bărbații.Dezvoltarea pe termen lung a creierului bărbaților a fost mult mai lentă în comparație cu cea a femeilor. Această întârziere în dezvoltarea creierului pe termen lung explică de ce bărbații se maturizează mult mai târziu în viață decât femeile.

La naștere, bărbații și femeile au aproximativ același număr de fibre cerebrale. Aceste fibre creează o rețea care ne ajută să învățăm și să ne dezvoltăm. Pe măsură ce îmbătrânim, creierul găsește o modalitate mai rapidă de a comunica mesaje dintr-o regiune în alta. Gândiți-vă la asta ca la o conversație față în față cu cineva în loc să le strigați într-o cameră tare și aglomerată. În loc să vă pierdeți mesajul într-o cameră zgomotoasă, este mai probabil ca mesajul dvs. să fie primit corect, într-un mesaj mai direct. Atunci când cantitatea de fibre devine simplificată, ele transmit mai multe informații concentrate direct în regiunea creierului pe care trebuie să o vizeze.Acest proces pare să aibă loc mai devreme la femei decât la bărbați și ar putea explica de ce cognitiv, femeile tind să fie înaintea curbei în ceea ce privește maturitatea. Creierul femelelor se află în continuare în procesul de reorganizare și, timp de cel puțin câțiva ani, poate funcționa mai eficient decât al bărbatului.

loading...

Add comment