Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
rugaciune

Când vezi că cineva te urăște sau te nedreptățește, începe să-l pomenești la rugăciune.Dar să nu-l pomenești să-i fie lui rău, că atunci cade pe tine.

Rugăciunea este o modalitate importantă de a-L experimenta pe Dumnezeu, deoarece credinciosul religios poate comunica cu El. Aducând problemele lor la Dumnezeu sau cerând iertare și ajutor, ei se apropie de El. Creștinii cred că pot vorbi cu Dumnezeu în rugăciune și au fost învățați să se roage de către Isus însuși.

Rugăciunea poate aduce un sentiment de prezență spirituală sau iubitoare și aliniere cu Dumnezeu sau o cufundare într-o inconștiență universală. Sentimente pozitive – rugăciunea poate provoca sentimente de recunoștință, compasiune, iertare și speranță, toate acestea fiind asociate cu vindecarea și bunăstarea.

Mai mult, rugăciunea este unul dintre cele mai importante exerciții spirituale pentru un credincios. Isus, Fiul lui Dumnezeu și Stăpânul tuturor lucrurilor, a petrecut nopți întregi în rugăciune cât timp a trăit pe pământ. Rugăciunea este puternică pentru că Dumnezeu ne poruncește să o facem și este o modalitate de a comunica zilnic cu El.

Dacă ai supărat pe cineva sau te-a supărat cineva şi începi să-l pomeneşti la rugăciune, numai vezi că, de la o vreme, se ridică ura din mijloc. Prin rugăciune se taie vrajba şi îndată îl câştigi pe acela şi îl aduci la înţelegere, la unire. De aceea spune Sfântul Maxim: Când vei vedea pe cineva că te urăşte, sau te nedreptăţeşte, fie cu dreptate, fie cu nedreptate, începe să-l pomeneşti la rugăciune. Dar să nu-l pomeneşti, să-i fie lui vreun rău, că atunci cade pe tine. Să zici aşa: „Doamne, Iisuse Hristoase, miluieşte-mă pe mine păcătosul şi pe fratele meu (cutare), că pentru păcatele mele s-a supărat pe mine. Pentru că fratele meu este oglinda mea şi el vede răutaţile mele”; din “Ne vorbeste Parintele Cleopa″, Editura Manastirea Sihastria, 2010.

Să nu purtăm ură pe nimeni, fie dacă acea persoană merită pentru că avem dreptate sau nu, ura nu este bună pentru suflet.Ura, indiferent dacă este îndreptată spre interior sau spre exterior, creează o stare de spirit distructivă care face ravagii sănătății tale fizice și bunăstării emoționale. Și ca un cărbune încins, cu cât scapi mai devreme de această emoție toxică, cu atât mai puține pagube poate face și cu atât vei fi mai sănătos și mai fericit.

loading...

Add comment