Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum să stabiliți anumite limite – astfel încât să nu mai fiți răniți.

Limitele sunt unul dintre cei mai critici factori în relațiile sănătoase, fericite și armonioase.O graniță este un acord de onoare de sine în interiorul dvs. sau cu o altă persoană care vă susține bunăstarea și provine din dragoste. Acestea sunt construite dintr-un amestec de credințe, opinii, atitudini, experiențe din trecut și învățare socială.Când suportăm un tratament negativ sau dureros din partea altuia, putem ajunge cu ușurință să creăm amărăciune și resentimente și, în cele din urmă, putem să ne îndepărtăm complet de acea persoană.

Limitele nu numai că ne împiedică să ne rănim, dar sunt și o formă de iubire de sine și respect de sine.A avea curajul de a ne comunica nevoile și de a stabili limite sănătoase este mult mai iubitor decât să ne prefacem că totul este bine, atunci când defapt nu este.Înțelegerea limitelor sănătoase este simplă, dar punerea lor în practică nu este întotdeauna ușoară.Cu toate acestea, cheia succesului și stabilirea unor limite sănătoase este să filtrăm mesajele, glumele și judecățile și să nu renunțăm la noi înșine.Îndepărtarea acestora poate fi cel mai puternic mod de a te elibera și de a-ți manifesta visele.Recunoscând că, în loc să renunțați sau să permiteți opiniilor altora să ne controleze, mergeți mai departe și lucrați la orice credință limitativă pe care probabil o aveți în interior.

  1. Fii asertiv cu privire la limitele tale.
    Crearea de limite este minunată, dar contează urmarea. A fi direct cu oamenii din jurul tău este singura modalitate de a-i avertiza pe ceilalți că limitele tale au fost încălcate.Dacă nu sunteți obișnuiți să fiți asertivi, poate fi greu, dar începeți cu ceva ușor de gestionat și construiți-vă încrederea.
  2. Cunoașteți limitele limitelor voastre.
    Este necesar să definiți care sunt limitele dvs. emoționale, intelectuale, fizice și spirituale cu colegii de muncă, prietenii, familia, străinii și partenerii intimi.Puteți face acest lucru reflectând asupra experiențelor din trecut în care ați simțit furie, resentimente, disconfort sau frustrare față de cineva.A avea limite în loc poate rezolva această problemă. Puteți oferi ceea ce puteți, ținând în același timp cont de obiectivele și restricțiile de timp. Este vorba despre o verificare autentică a capacității dvs. de a vă ajuta fără a vă face rău.
  3. Exersează. Practică.
    Practica face progrese. A-ți menține limitele înseamnă că te prețuiești pe tine și nevoile tale mai mult decât opiniile și cerințele altora.A avea iubire de sine și încredere nu înseamnă că nu ești bun, înseamnă doar că ești corect și sincer cu ceea ce poți oferi cu dragoste celorlalți.Toată lumea are numai beneficii atunci când dragostea și adevărul sunt prezente.
loading...

Add comment