Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum atragem ghinionul și nefericirea asupra noastră fără să ne dăm seama

Folosirea cuvintelor negative este o acțiune reflexă pentru majoritatea dintre noi.Ne ocupăm de problemele de zi cu zi, exprimându-ne stresul.Dar a face acest lucru tot timpul este dăunător pentru spiritul și sănătatea noastră. Transformă eșecul și nefericirea într-o realitate. Care sunt aceste expresii și cum putem evita să le spunem?

Cuvintele negative și legea atracției.
De ce folosirea cuvintelor negative atrag negativitatea? Legea atracției este răspunsul la această întrebare. Mai simplu spus, este capacitatea noastră de a atrage ceea ce gândim în viețile noastre. Această lege este universală și este valabilă indiferent de rasă sau religie. Mulți oameni nu își dau seama cât de puternică este.

Unii oameni cred că Buddha a învățat legea acum mii de ani. El a exprimat că primim în viața noastră ceea ce punem în ea.Adică, gândurile noastre devin o realitate dacă rămân în mintea noastră suficient de mult timp. Cuvintele noastre le reflectă și pot deveni reale.

6 cuvinte și expresii negative care atrag nefericirea.
Deci, ceea ce spunem arată cum gândim. Cuvintele pe care le folosim spun celorlalți cât de concentrați suntem pe un subiect. În consecință, dacă folosim des cuvinte negative, aducem realitate nedorită în viața noastră.Multe studii arată că cuvintele și atitudinile negative afectează bunăstarea noastră.

1. Expresii și cuvinte de autoapărare.
În primul rând, ar trebui să evităm să spunem lucruri care ne limitează încrederea. Ele ne împiedică potențialul și, în final, succesul.
Cuvintele de auto-apărare sunt: Nu pot, nu sunt destul de bun, nu reușesc, nu sunt în stare, sunt nefolositor, nu mă descurc, este imposibil.

Nu vom reuși dacă folosim aceste cuvinte, deoarece convingerile limitante din spatele acestor cuvinte vor deveni o realitate.

2. Realizarea ipotezelor negative.
De asemenea, tindem să evaluăm situațiile și să ne asumăm negativul. Avem tendința să spunem: „Traficul este oribil” sau „O să plouă.” Nu se negă adevărul în spatele acestor cuvinte. Dar arată cinism.Ridicarea frazelor pe care le folosim ne schimbă imediat relația cu circumstanțele noastre. Este filozofia „paharul este pe jumătate plin sau pe jumătate gol”.

Am putea spune „voi face un alt traseu pentru a evita traficul” în loc să mă simt învins. Asta ne împuternicește să găsim o cale de ieșire din situație și să începem să lucrăm la timp.

3. Comparații negative.
Dorința noastră de a reuși în viață ne duce să ne comparăm cu ceilalți. Avem tendința de a invidia pe cei care sunt mai atrăgători sau au mai mulți bani. De aceea, folosim adesea cuvinte negative, precum „Nu sunt atât de bun ca ea” sau „Are atât de mulți bani, încât nu știe ce să facă cu ei”.Cercetările arată că comparațiile negative provoacă stres.

4. Trecutul.
Cu toții am cunoscut circumstanțe nefericite și neplăceri personale, unele dintre ele fiind traumatice. Acestea bântuie. Prin urmare, avem tendința de a spune „Dacă mama nu m-ar fi neglijat…” sau „Dacă nu am omis acest examen …”

Locuirea în trecut și folosirea acestor cuvinte ne împiedică să căutăm noi oportunități. Ele împiedică progresul și atrag nefericirea în continuare.

5. Păreri greșite despre oameni.
Tindem să ne facem păreri greșite despre oamenii din jur pe care îi întâlnim. Indiferent dacă sunt narcisiști sau agresivi pasivi, avem tendința de a spune: „Această persoană nu-mi place”.Astfel de afirmații ne descurajează.Dă-ți ocazia să abordezi potențialele conflicte sau nelegiuiri.

6. Atribuirea vinovăției.
În cele din urmă, avem tendința de a-i responsabiliza pe ceilalți pentru nenorocirea noastră. Vina obișnuită nu face decât să-ți crească amărăciunea și mânia. Deși furia ta este justificată, nu te ajută să îți rezolvi problemele. Abilitează-te să treci peste dificultățile pe care le-a provocat o persoană, în loc să te bazezi pe ele și să adaugi la mânia ta.

Cum să nu mai folosiți fraze negative?
Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta.
În primul rând, când ai un gând negativ, înlocuiește-l pe altul, îmbucurător.
Gândiți-vă la succes atunci când vizualizați eșecul.
Folosiți cuvinte pozitive când vă treziți folosind cele nerecunoscătoare.
Spune „Pot” în loc de „Nu pot”.
Decideți ferm să lăsați negativitatea în urmă.
În concluzie, nu vom folosi cuvinte negative dacă gândim pozitiv.

loading...

Add comment