Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Românii cer școală gratuită,nu pensii speciale.Investiți în copii,ei sunt viitorul României.

Mulți dintre părinți se confruntă cu o problemă destul de comună în zilele noastre.Fie că nu își permit să-și ducă copiii la programele afterschool, deoarece costă destul de mult raportrat la salariul minim pe economie, sau că nu-și permit să stea acasă cu copiii după ce ei ies de la școală, deoarece nu-și termină programul la locul de muncă.Aceasta este o problemă destul de comună la părinți.Alături de multe altele, cum ar fi unde lasă copilul până când el iese de la muncă, ce se face daca are mai multi copii si trebuie sa plateasca pentru toti afterschoolul, ce se intampla cand unul dintre parinti moare si celalalt este nevoit sa sustina familia singur muncind, ce se intampla cand nu ai pe nimeni sa te ajute, cand esti in alt oras, cand nu te poti baza pe bunici și lista poate continua.O serie de probleme cu care se confruntă părinții.Și asta este doar o oglinda a ce se intampla la noi.

In cazurile fericite, de obicei unul dintre parinti renuntă cumva la munca/cariera si își dedică tot timpul creșterii copiilor. In cazurile nefericite din Romania, sute de mii de copii abandoneaza scoala din lipsa posibilitatilor materiale ale parintilor, altii petrec foarte putin timp cu parintii crescand cu probleme emotionale si doar un procent mic reuseste sa isi atinga potentialul de educatie si dezvoltare.

Iată în continuare câteva idei care poate le va implementa cândva, cineva care va avea putere de decizie.

  1. Scoala complet gratuita si obligatorie pana la nivel de liceu.Și aici de referim la tot ce ține de școală, cum ar fi mesele copiilor (mic dejun si pranz), rechizitele, toate materialele auxiliare, transportul si cazarea cand este cazul a copiilor.Pentru asta platim impozite si nu pentru pensii speciale. Educația copiiilor ar trebui să fie în țara noastră mai presus de pensionarii de lux.
  2. Interzicerea meditatiilor odata cu restructurarea informatiilor predate.Materia ar trebui să se predea doar în școală gratuit, nu pe bani extra acasă la profesori.Iar cine nu intelege acest lucru, ar trebui exclus din invatamant.
  3. Nivel de salarii ale profesorilor similar cu cel al medicilor dar cu criterii clare de performanta pe medie și aici ne referim la testări regulate din care să reiasa periodic performanta medie a elevilor.Profesorii ar trebui să fie foarte pregătiți în așa fel încât să-și ducă elevii la nivele de performanțe foarte bune.
  4. Refacerea scolilor de arte si meserii in colaborare cu marii angajatori si corelate cu nevoile din piata muncii.
  5. Directorii scolilor angajati pe baza de concurs asa cum isi angajeaza managerii multinationalele cu mandate clare si criterii clare de urmarire a performantei.

Ei bine, acestea ar fi doar câteva dintre idei.Pana si societatile civilizate vestice pierd pe drum peste 35% din potentialul de dezvoltare al copilului si de aceea cred cu tarie ca solutiile viitorului sunt in educatia copiilor actuali.Copiii sunt viitorul nostru, de aceea suntem datori să facem o lume mai buna pentru ei.Copiii sunt de fapt mostenirea pe care noi o lasam viitorului.

loading...

Add comment