Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
batranete

Un copil nu este dator părinților cu nimic.Părinții sunt datori să le ofere copiilor educație și un viitor cât mai bun.

În jurul acestui subiect se învârt multe controverse.Multor oameni le este frică să spună „nu” părinților lor și sunt gata să-și sacrifice propriile interese și vise doar pentru a nu auzi reproșurile lor. Din acest motiv, există mulți oameni care nu trăiesc viața pe care și-o doresc și care devin ostatici ai sentimentelor de vinovăție și datorii care sunt de fapt imposibil de rambursat.

Copiii nu datorează niciodată nimic, părinților.Copiii nu datorează automat părinților lor telefoane sau nepoți sau îngrijire pe termen lung sau succes financiar sau chiar fericire doar pentru că acești părinți au optat să-i aducă pe lume.Mulți oameni au probleme în a spune „nu” cuiva, dar să le spui „nu” părinților tăi poate fi deosebit de dificil. La urma urmei, cei mai mulți dintre noi își iubesc părinții și suntem recunoscători pentru tot ce ne-au dat. Dar sunt unele lucruri pe care nu le datorezi părinților tăi, indiferent cât de mult au făcut ei pentru tine.

De asemenea, orice se simte dator sau obligat vine adesea la prețul vinovăției sau al resentimentelor, așa că familiile ar trebui să-și reconsidere utilizarea „datoriei” ca metodă de constrângere a oamenilor și să înceapă să folosească libertatea de alegere și un sentiment de autonomie, ceea ce aduce mai multă recunoștință. și sentimente plăcute.

Multe lucruri pe care nu le datorezi părinților tăi includ timpul, banii, un loc în care să trăiești, un loc de muncă, sentimentele tale, gândurile tale, o opinie comună cu privire la orice subiect, convingerile tale religioase, convingerile tale politice, accesul la copiii tăi, interesele tale, accesul la soțul tău sau la o persoană semnificativă și capacitatea de răspuns imediată.Acum, puteți alege să oferiți unul, mai multe sau toate acestea, dar ar trebui să vă simțiți împuternicit că este preferința, alegerea dvs. sau că alegeți să o faceți deoarece costul de a nu face acest lucru este prea mare.

Părinții tăi pot avea vise pentru viitorul tău, dar nu ar trebui să stea niciodată în calea propriilor tale vise.Sacrificiul sentimentului de sine în favoarea așteptărilor familiale este o modalitate bună de a genera resentimente, furie și durere.Nimeni nu este responsabil pentru fericirea altcuiva. Desigur, este important să fii amabil cu ceilalți, dar nu ar trebui să fii în vârful picioarelor pentru a menține pe cineva fericit, inclusiv părinții tăi. Puteți oferi îngrijire și sprijin, dar nu trebuie să fiți de acord sau să mergeți cu tot ceea ce spun ei că ar trebui să faceți sau este important.

loading...

Add comment