Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
mame-olandeze

Secretele creșterii unul copil fericit aflate de la mamele olandeze

Modelul mamelor olandeze nu este unul foarte special, dar se pare că funcționează foarte bine, deoarece conform ultimului raport UNICEF, copiii olandezi sunt oficial recunoscuți ca fiind cei mai fericiți din lume.Așa că, hai să aflăm în continuare câteva sfaturi pentru creșterea unui copil fericit, de la mamele olandeze.

Lasă copilul să doarmă mai mult.
Dacă copilul are parte de un program de somn regulat, bunăstarea lui va fi mult mai bună.El se va simți mult mai confortabil cu activitățile de zi cu zi și nu va avea momente în care se va simți obosit și iritat.

Oferă-i o bucățică de ciocolată dimineața, după micul dejun.
Chiar dacă unii nutriționiști nu recomandă ciocolata la micul dejun, ei bine mamele olandeze consideră că nu este deloc o idee proastă.Acestea cred că dacă își lasă copiii să mănânce puțină ciocolată dimineața, se vor simți mult mai energici și stăpâni pe ei înșiși.

Învață-l că banii nu sunt totul.
Mamele olandeze se concentrează pe o viață simplă, muncesc și își fac copiii să înțeleagă că, dacă își doresc ceva, trebuie să lupte și să muncească pentru a-l obține.Copiii olandezi nu primesc cadouri scumpe la zilele de naștere. Mamele olandeze consideră este o prostie că cheltui o avere pe lucruri scumpe atunci când copiii sunt mici, deoarece copilul va crește și nu va mai avea nevoie de ele.

Creează-i o rutină zilnică.
Unul dintre cele mai importante rutine ale mamelor olandeze este petrecerea timpului în familie. Familia este cel mai de preț lucru.Iar atunci când toți membrii familiei își cunosc programul și activitățile, totul va merge strună.Memele olandez au o rutină zilnică bine pusă la punct, știu exact ora la care copilul doarme, mănâncă sau se joacă.

Nu pune presiune pe copii.
În multe familii, părinți au tot felul de așteptări de la copii și de cele mai multe ori pun presiune pe aceștia să învețe, să meargă la tot felul de cursuri cum ar fi dans, balet sau alte activități pentru a-i face mai buni.Ei bine, mamele olandeze nu au standarde așa ridicate în privința acestor lucruri și își lasă copiii să se simtă în largul lor, să fie „copii”.Educația este văzută ca calea către bunăstarea și dezvoltarea personală a copilului.

Lasă-i să-și exprime propriile nevoi.
Abilitatea de a se exprima le va fi utilă când vor fi mai mari, fie că este vorba de a rezista cedării presiunii colegilor, de a face față când se află într-o situație posibil periculoasă sau de a se afirma la locul de muncă.Asta nu înseamnă că nu vor respecta regulile.Este important să înțeleagă și unele reguli, cum ai fi de exemplu, de ce trebuie să doarmă mai devreme sau de ce trebuie să mănânce anumite lucruri.

Un copil fericit, va fi un copil sănătos. De aceea sperăm că vă vor fi de folos aceste sfaturi puse în practică de mămicile olandeze.

loading...

Add comment