Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un raport CIA arată că în 25 de ani, din România au plecat către bănci străine 400 de miliarde de dolari

Un raport realizat de CIA a arătat că din țara noastră, în ultimii 25 de ani, au plecat către bâncile din țări străine aproximativ cel puțin 400 de miliarde de dolari.Se pare că acești bani au fost externalizați fie ca urmare a unor fraude, fie au fost externalizați direct, fără ca statul s aibă vreun beneficiu de pe urma lor.Radu Soviani, analistul economic spune că se așteaptă ca procurorii să facă investigații mai intense pentru a scoate la iveală acest mister cu furturile din domeniul bancar.

Potrivit unor ziare de știri, conform studiilor, multe firme care declară pierderi în România de ordinul miliardelor de euro, își scot defapt profiturile din țară. Cifrele arată că aproape 90% din sistemul nostru bancar este deținut de străni.

În România, în ultimii 25 de ani au dispărut zeci de ramuri industriale și combinate care atrăgeau forță de muncă din toată țara.Analiștii atrag atenția acestui paradox.Lichidarea industriei s-a desfășurat la nivelul întregii țări.Din păcate, importăm orice. De la mâncare, până la scobitori și până la utilaje de toate tipurile. Iar domeniile precum industria de îngrăşăminte chimice, petrochimia sunt pe cale de dispariție în țara noastră. Nu mai există nici industrie de fire şi fibre, industrie de metale neferoase sau de prelucrare a cauciucului. Domeniile strategice ale economiei Româneşti au fost înstrăinate, uneori distruse. E o realitate pe care din păcate o confirmă şi studiile firmelor de audit şi consultanţă financiară.Vă mai amintiți de Caritas? Acolo au dispărut 80 de milioane de euro.Și acesta este doar un exemplu.

Studiile arată că din 42 de firme ca mărime și importanță, 9 dintre acestea aparțin statului și capitaliștilor români.Și deși aceste studii ne arată că economia noastră a ajuns pe mâinile străinilor, de ani de zile, în dosarele procurorilor se pare că doar românii fură.Iar ceea ce românii fură sau au furat, străinii au preluat fără nicio responsabilitate. Din păcate, este realitatea. O realitate cu care ne confruntăm în zilele noastre.

Tot mai multe firme românești au dispărut și tot mai mulți rămâni au rămas fără un loc de muncă.În timp ce economia noastră au ajuns pe mâinile străinilor, în dosarele din România sunt tot românii noștri țapi ispășitori.

loading...

Add comment