Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Vreți autostrăzi și spitale? Atunci să le tăiați ajutoarele sociale la putori.

Nu vrem să fim răi și să judecăm pe toată lumea în mod egal.Dar majoritatea celor care iau ajutor social beau banii și își bat joc de ei.Fie sunt romi care nici măcar nu sunt interesați să meargă la muncă atunci când forțele de muncă le găsește ceva.Mare parte din acest ajutor sociale se duce oamenilor care sunt certați cu munca și cu bunul simț.Normal, este mai bine să stai la cârciumă la o bărfă și la un pahar, decât să muncești în fiecare zi.Iar un venit de 800 de lei, cât înseamnă ajutorul social este mai mult decât suficient pentru o familie cu doi copii din mediul rural.Deoarece să nu uităm că diferența dintre costurile din mediul rural și mediul urban sunt foarte mari.

O familie care locuiește în mediul rural, de bine de rău are o locuință unde poate trăi.De multe ori, încearcă să-și asigure necesarul de hrană din resurse proprii, cum ar fi lapte și brânză de la vaci, ouă de la găini, carne de la porci, roșii și alte legume din propria grădină.Nu au rate la bancă, chirii, cheltuieli cu combustibilul sau alte cheltuieli de acest gen.Nu mai vorbim de haine și încălțăminte, care se schimbă foarte rar, doar atunci când nu mai pot fi folosite.

Și trebuie să recunoaștem că în cazul în care ar avea un loc de muncă, ar pierde ajutoarele sociale, care de bine de rău, lor le ajung.Ar trebui să muncească pentru a obține un venit mai mult sau mai puțin apropiat de cei 1.200 de lei acordat în cazul salariului minim, mai ales că în cele mai multe familii soția stă acasă pentru a avea grijă de copii.Ți care este cel mai important lucru de reținut aici? Că nu este vina oamenilor care refuza muncă, ci este vina statului care îți dă bani pentru a te determină să nu muncești, cu scopul ca la următoarele alergeri să pui ștampila de vot pe cine trebuie.Milioanele de români care își iau aceste venituri de la stat sunt votanți disciplinați.De aceea primarii închid ochii când vine vorba de a face analize la sânge ale ,,candidaților’’ pentru ajutoare sociale.

Dacă vrem autostrăzi și spitale, ar trebui să reducem aceste cheltuieli.E necesar ca aceste cheltuieli cu protecția socială să scadă mult sub 16% din PIB, cât sunt acum. Nu de alta, dar românii care muncesc și plătesc cu conștiinciozitate impozitele, lună de lună, vor să circule pe autostrăzi moderne, să aibă spitale ca în Occident, nu să-l întrețină pe nea Vasile la cârciuma din sat sau pe Mercedesa care face copii pe bandă rulantă.

loading...

Add comment