Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un studiu arată faptul că copiii primesc cea mai mare parte a genelor lor de la bunica din partea mamei

Bunicile noastre materne sunt unice prin faptul că au o legătură specială cu noi, nepoții. Ele joacă un rol important în viața noastră, atât la nivel emoțional cât și la nivel genetic. Chiar dacă nu petreceți prea mult timp cu bunica maternă, legătura dintre tine și ea nu va dispărea niciodată. Se întâmplă pentru că moșteniți ADN-ul, temperamentul, gusturile și emoțiile ei! S-a studiat acest subiect pentru a intelege ce ne lega de fapt de bunicile noastre materne. Să aruncăm o privire la ceea ce am găsit!

Alejandro Jodorowsky, un eseist chilian, a scris o carte intitulată Metagenealogie: Auto-descoperire prin psihomagie și arborele familiei , unde explică influența genetică a bunicilor materne asupra nepoților lor, deoarece genele pot sări peste generații care trec de la un bunic direct la nepoți.

Potrivit lui Alejandro, genele pe care copiii le primesc în pântecele mamei lor vin direct de la bunici . Dintre toți bunicii și rudele, bunica maternă este cea care este cea mai responsabilă pentru moștenirea genetică.Genele nu se transmit întotdeauna direct la următoarea generație. De aceea există întotdeauna o posibilitate ca unii copii să semene cu mătușile, unchii și bunicii lor mai mult decât părinții lor.

Copiii nu ar putea arăta exact ca bunica lor, dar va exista întotdeauna o amprentă asupra lor: o aluniță, un zâmbet, culoarea ochilor lor, modul lor de mișcare și mersul pe jos. De asemenea, uneori moștenesc structura osoasă, mușchii sau chiar bolile genetice de la bunicii lor.Împărtășim o medie de 25% din ADN-ul nostru cu bunicii noștri. Oamenii de știință de la Universitatea din Cambridge au publicat cercetări despre legătura dintre bunica maternă și nepoții lor. Conform acestei cercetări, această legătură se întâmplă din cauza cromozomului X: bunicile materne trec 25% din cromozomii lor X tuturor nepoților lor, ceea ce le permite să moștenească genele.

Nu vă faceți griji, asta nu înseamnă că nepoții nu sunt aproape de bunicii lor paterni. Cel mai important lucru de reținut este menținerea unui contact frecvent și a unei prezențe generale în viața copilului. Acest lucru va îmbunătăți legăturile esențiale care sunt necesare pentru a construi o familie prietenă puternică, indiferent de gen sau sex.

Potrivit lui Jodorowsky, copiii moștenesc de asemenea experiențele emoționale ale bunicilor lor maternali. Emoțiile pe care le-a simțit o bunică când a fost însărcinată cu fiica ei pot fi transmise viitorilor săi nepoți, deoarece aceste informații pot fi înregistrate în ADN și rămân acolo chiar dacă sare peste o generație.

loading...

Add comment