Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nepoții și copiii trebuie să știe că țara noastră a fost cândva mândră și bogată și că nu aveam nevoie de nimic din afara României

Da, chiar așa este.În țara noastră erau fabrici de automobile la Pitești, Craiova, Câmpulung-Muscel și București.Aveam fabrică de autobuze și troleibuze la București, fabrică de de camioane la Brașov,fabrică de tractoare la Brașov, fabrici de locomotive la Craiova, Reșița,Arad, fabrici de vagoane la Arad și Caracal, fabrici de tramvaie la Arad,Timișoara și București,fabrici de macarale la Timișoara și Ploiești, combinat de utilaj greu la Iași,combinate siderurgice la Galați,Reșița,Hunedoara.Unde mai sunt acum toate acestea? Ei bine, nu mai sunt.

România era una dintre cele mai bogate țări din sud-estul Europei în ceea ce privește grânele. Grâul era de calitate foarte bună și era recoltat în mare măsură mecanizat, iar fermele românești erau bine dotate.Industria de prelucrare a lemnului exporta în 1938 produse în valoare de 2,465,000 lei.aveam fabrici de avioane, de ciment, de sticlă și porțelan, fabrici de textile,fabrici de prelucrare a bumbacului,a mătăsei,a lânei,fabrici de fire și fibre sintetice,fabrici de mase plastice,fabrici de ulei și de zahăr,fabrici de conserve de legume și de pește,fabrici de mobilă,fabrici de biciclete și fabrică de instrumente muzicale și câte și mai câte alte fabrici.România producea de toate, cu ajutorul părinților și bunicilor noștri.Era o țară dezvoltată.

Să nu uităm să le spunem copiiilor noștri că peste 90% dintre blocurile acelea înalte pe care le văd acum, au fost construite înainte de anul 1989.Tot atunci s-au construit și baraje și hidrocentrale,s-au făcut canale de irigații,s-a făcut Canalul Dunăre Marea Neagră,cu dublu rol,de navigație și de irigație,s-ai făcut aducțiuni de apă și gaze naturale, mii de kilometri de cale ferate care până astăzi a rămas la fel, s-au făcut drumuri,poduri și tunele, metroul din București, clădirea impresionantă Casa Poporului, stadioane, școli, spitale și grădinițe.

Tot atunci aveam rafinării, aveam flotă comercială și de pescuit oceanic, aveam petrol,gaze naturale,cupru,uraniu,aur,sare,marmură,de toate aveam,nu ne trebuia nimic de la nimeni.Atunci nu aveam nevoie de nimic din afara României.Avea, agricultură și pământul era al nostru, nu al străinilor, ca acum.Aveam hectare de păduri și o zootehnie puternică.Aveam fabrici de medicamente,fabrici de îngrășăminte chimice,fabrică de armament,fabrici de bere, fabrici de țigarete,aveam șantiere navale și tot atunci s-a construit și Autostrada București-Constanța sau Autostrada Soarelui, pe care circulăm și astăzi mulți dintre noi, spre mare.

Atunci aveam de toate, să nu uițați să le spuneți copiilor și nepoților voștri.Până când, într-o zi de Crăciun, după ce s-au plătit toate datoriile externe și începeam și noi să o ducem bine după atâta muncă,ne-au împușcat liderul după o mizerie de proces.Și de atunci nu mai avem nimic.Totul s-a dus pe râpă, totul s-a furat, totul s-a distrus, de parca am trecut prin 5 războaie mondiale.Trist, dar adevărat.

loading...

Add comment