Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
delta-dunarii

Delta Dunării, locul 1 în topul celor 7 minuni naturale ale României și a doua cea mai mare deltă din Europa

Delta Dunării este a doua cea mai mare deltă din Europa, cea mai mare este delta râului Volga.Suprafața sa crește cu 40 de metri pe an din cauza a 67 de milioane de tone de namol de râu, care continuă să curgă înapoi.Delta Dunării este și cea mai bine conservată din Europa.

Aproximativ 5.500 de specii de floră și faună se găsesc în Delta Dunării, ceea ce o face a treia biosferă ca mărime din lume, după Marea Barieră de Corali din Australia și Arhipelagul Galapagos din Ecuador.Dintre acestea, aproximativ 300 de specii sunt păsări, de la pelicani la cormorani și egrete. Cu copaci vechi de 500 de ani și dune de nisip, fauna sălbatică este răspândită aici și puteți observa fauna terestră, cum ar fi cai sălbatici, mistreți sau țestoase.

delta-dunarii

Fluviul Dunărea se varsă în Marea Neagră și cele trei brațe principale ale deltei sale: Kilia, Sulina și Sfântul Gheorghe (Sfântul Gheorghe) despart teritoriul României de Ucraina. Cea mai mare parte a deltei se află pe partea românească, însumând 3,5 din 5 mii de kilometri pătrați.În 1991, Delta Dunării a fost inclusă de către UNESCO printre rezervaţiile biosferei, drept cea mai noua formă de relief a României.

În Delta Dunării se găsesc cele mai interesante specii de cai sălbatici care populează zonele Latea, Sulina și Chilia.Ei trăiesc acolo de sute de ani, dar nu sunt în posesia nimănui.Acești cai s-au adaptat și au început să se înmulțească.Caii de la Letea au devenit celebri, iar pentru turiștii care ajung în Delta Dunării și merg să viziteze Pădurea Letea, ei reprezintă o atracție.

caii-de-la-letea

Delta Dunării merită vizitată nu doar din cauza peisajelor, a naturii bogate sau a apei cristaline, ci și pentru simplu fapt că este al doilea cel mai mare ecosistem din lume, imediat după Marea Barieră de Corali și Insulele Galapagos.Delta Dunării este una dintre cele mai puțin populate zone din Europa. Este considerat încă un loc „sălbatic”, deoarece doar 15 mii de locuitori locuiesc acolo în aproximativ 25 de sate și două orașe: Tulcea și Sulina.Majoritatea locuitorilor trăiesc din pescuit, agricultură și turism.Într-o excursie privată în Delta Dunării vei descoperi minunile naturale, iar un ghid specializat care te însoțește îți va împărtăși toate secretele.În zonă există hoteluri și pensiuni care așteaptă călătorii cu mâncare tradițională delicioasă.

loading...

Add comment