Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 lucruri puțin cunoscute care vă pot salva viața într-o zi

Multe răniri și chiar moartea ar fi putut fi evitate dacă oamenii ar fi știut cum să se comporte corect în situații critice.Uneori, cunoașterea unui simplu fapt poate crește șansele de supraviețuire sau poate ajuta la salvarea vieții cuiva. Un utilizator Reddit a pus această întrebare : „Ce este un fapt” necunoscut „care ți-ar salva viața?” Și răspunsurile oamenilor ne-au inspirat să pregătim acest articol util.Am analizat situațiile în care viața unei persoane poate depinde de acțiunile lor și dorim să prezentăm un plan de acțiune care să vă ajute să supraviețuiți.

1. Întâlnirea unui urs agresiv.


Desigur, este mai bine să evitați urșii în sălbăticie, dar dacă se întâmplă o întâlnire, trebuie să știți că cea mai slabă abilitate a acestui animal este manevrabilitatea sa. Ursii aleargă foarte repede și se târau foarte bine – dar mișcarea rapidă în jurul unui obiect ca o mașină sau un copac este mult mai greu pentru ei . Mai devreme sau mai târziu, animalul va renunța la încercarea de a vă prinde văzând că această mâncare inteligentă (voi) nu merită energia sa.

Cu toate acestea, nu vă faceți griji înainte ca un urs să înceapă să acționeze agresiv. Dacă se uită la tine, stai liniștit. Dacă începe să vină spre dvs. încet, mergeți încet înapoi. Ursii rareori atacă oamenii. Cel mai probabil, se va întoarce și va pleca după ce va realiza că sunteți om.

2. Un miros ciudat ca de urină urină la domiciliu fără niciun motiv aparent.
Dacă nu puteți detecta sursa mirosului , probabil că firul electric se topește . Această situație poate duce la un incendiu sau chiar la o explozie. Cea mai bună opțiune este să întrerupeți alimentarea electrică până când cauza a fost găsită în mod clar.

3. Curenții mării.


Dacă vă aflați din greșeală într-un curent rupt, este complet inutil să înotați spre țărm – vă veți pierde doar energia. Încercați să înotați paralel cu țărmul până când ieșiți din curent și numai atunci înoțiți spre țărm.

4. Aspirina în timpul unui atac de cord.
Doar o pastilă de aspirină poate îmbunătăți serios modul în care vă simțiți. Persoana care suferă de atac de cord ar trebui să se așeze imediat și să pună ceva sub cap sau să se așeze și să ia pastila . Pentru ca aceasta să funcționeze mai devreme, ar trebui să se mestece foarte bine .

5. Diagnosticarea unui accident vascular.
Cele mai evidente simptome ale unui accident vascular cerebral sunt amețeli și greață, dar ele pot apărea și din alte motive. Pentru a ști sigur, ar trebui să mănânci ceva dulce , ca bomboana. Dacă gustul pare neplăcut, acesta este un accident vascular cerebral de căldură. Pentru persoanele care suferă de tulburări cardiovasculare, este vital să determinați motivul cât de curând posibil și să obțineți ajutorul potrivit.

6. O manevra simpla care va aduce pe cineva inapoi in constiinta.


Dacă într-adevăr trebuie să aduceți pe cineva înapoi în conștiință, ar trebui să-i puneți pe spate și să vă împingeți genunchii în piept . Acest lucru va face fluxul sanguin spre creierul lor și persoana se va trezi. Dar, mai întâi, asigurați-vă că persoana nu are leziuni ale piciorului sau ale corpului, altfel situația se poate agrava.

7. Salvarea unei persoane care se îneacă.
Dacă ai reușit să salvezi o persoană înecată, nu înseamnă că persoana este bine de acuma. Ar trebui să le duceți imediat la spital , altfel ar putea să moară în mai multe zile, dacă în plămâni există apă rămasă.

8. Ajutor în cazul unei mușcături de șarpe veninos.
Spre deosebire de unele concepții greșite , nu trebuie să sugeți veninul, să aplicați gheață, să aplicați bandaje sau să ardeți rănile. Înainte de sosirea experților, victima trebuie să bea multe lichide și să ia un antihistaminic . Zona din jurul mușcăturii nu trebuie să fie atinsă, deoarece altfel, veninul se va răspândi mai rapid în jurul corpului.

9. Cum să spargeți geamul mașinii în caz de accident.


Dacă vă aflați într-o situație în care puteți ieși dintr-o mașină prin fereastră, iar ușa este imposibil de deschis, amintiți-vă că este mult mai ușor să spargeți o fereastră lovind-o, nu în centru, ci pe margini . Apropo, dacă puteți scoate tetiera din scaun, o puteți folosi pentru a rupe fereastra. În mașini diferite, tetierele sunt diferite, deci asigurați-vă că știți cum să eliminați cele din mașină.

10. Un incendiu din cauza unei sticle de apă.
Acest lucru poate părea ciudat, dar dacă soarele devine direct pe sticlă, acesta poate provoca un incendiu . Lucrul este că, în acest caz, sticla va funcționa ca o lentilă și va concentra căldura într-un singur loc. Deci, este mai bine să țineți aceste sticle departe de ferestre și să nu le lăsați niciodată în mașină .

loading...

Add comment