Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un profesor a surprins trei ursuleţi care dansează ca nişte copii în pădure.Natura impresionează din nou

Profesorul de educație fizică Valtteri Mulkahainen din Sotkamo, Finlanda, și-a dedicat o mare parte din timp liber fotografiei. În ultimii șase ani, Valtteri a filmat fața sălbatică a țării sale și a surprins multe momente magice.

Pe 3 iunie 2013, Valtteri plănuia să exploreze taiga finlandeză în jurul orașului Martinselkonen. În timp ce bărbatul explora zona, a observat un urs care intră într-o poiană cu câțiva pui mici.Puii s-ar fi comportat ca niște copii mici, din pozele surprinse de Valtteri.El s-a adăpostit la 50 de metri distanță de puiuții cu mama lor, într-o cabană mică.

„Se jucau și chiar au început câteva lupte prietenoase. M-am simțit de parcă aș fi fost pe un loc de joacă în fața casei mele, unde copiii mici se învârteau în jur. Atât de mult mi-au amintit de copii mici. La un moment dat, cei trei s-au ridicat pe picioarele posterioare și au început să se împingă reciproc. Era ca și cum dansau în cerc.”

Mama lor era mereu prezentă în jurul lor și privea îndeaproape în cazul în care alți urși se apropiau de ei.

Cu toate acestea, faptul că Valtteri a reușit să obțină fotografii atât de clare ale familiei este într-adevăr fascinant. Ursul va încerca, de obicei, să evite oamenii cât mai bine. Oamenii îi văd foarte rar în sălbăticie, în aceste locuri unde el i-a suprins, deoarece aceste animale se retrag aproape întotdeauna imediat după detectarea prezenței noastre. Simțurile aspre și capacitatea de a se mișca în tăcere îi fac perfecți în acest joc de ascunzătoare.Valtteri a mai fotografiat ursi de-a lungul mai multor ani și i-a postat pe pagina sa de socializare.

Oamenii văd aceste creaturi măiestuoase în zonele de sud și vest.Așa cum ne-au dovedit până acum, urșii sunt animale foarte agile și puternice.Ei își folosesc tehnicile foarte eficiente atât pentru vânătoare, cât și pentru ocolirea oamenilor.Mai mult, sunt înotători și alpinisti foarte buni.

loading...

Add comment