Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Elasticitatea creierului: cea mai importantă abilitate a creierului despre care nu ne-a spus nimeni

George Bernard Shaw a spus: ”Cei care nu își pot schimba gândirea, nu pot schimba nimic”. O afirmație similară a făcut și Albert Einstein: ”Inteligența umană este măsurată prin capacitatea sa de a se schimba”.

Viața nu este nici statică, nici neschimbată, este fluidă.Nimic nu ramane la fel.Gândirea elastică sau cum o numesc experții, flexibilitatea cognitivă ne permite să schimbăm uneltele și să ne gândim la ceva în mai multe feluri. Gânditorii flexibili consideră o serie de consecințe posibile ale acțiunilor lor mai degrabă decât să aibă în vedere doar o viziune optimistă sau doar să aibă în vedere o viziune pesimistă.A fi flexibil nu înseamnă întotdeauna că trebuie să dai sau să spui da.Ci inseamna ca te uiti mai intai la lucruri dintr-o perspectiva diferita, si apoi faci o alegere care este cea mai buna, aceasta este flexibilitatea.

Cât de elastic este creierul tău?
Elasticitatea este în esență reacția la schimbarea într-o lume în continuă schimbare.Pentru a supraviețui într-un mediu de stimulare constantă și schimbare rapidă, gândirea elastică este esențială.Elasticitatea este flexibilitatea.Abilitatea de a se adapta la situații noi, de a distruge sarcini complexe în bucăți de mâncare, de a improviza și de a schimba strategii pentru a răspunde diferitelor tipuri de provocări.Mințile elastice sunt oameni care reimaginează noi modalități de a rezolva problemele existente și de a crea instrumente care să facă lucrurile mai bine, mai ușor, mai rapid și mai inteligente.Ei pot echilibra mai bine dorințele pe termen lung și pe termen scurt. Când se află în orice situație, se pot gândi atât la obiectivele pe termen lung, cât și la cele pe termen scurt, pentru a lua decizii mai bune.

Cei mai buni inovatori își pot schimba rapid perspectiva, adică au un mod de gândire flexibil.
Pentru a prospera acum și în viitor, trebuie să fiți dispuși să vă ridicați deasupra minții și înțelepciunii convenționale.Deveniți indispensabili în lume prin depășirea constantă a rolurilor existente.Întrebările pe care le-ați adresat astăzi nu pot dezvălui răspunsurile pe care le căutați mâine.Pentru a rămâne competitiv în viață și în afaceri, trebuie să fii deschis la noi paradigme. Trebuie să vă bazați atât pe imaginația voastră cât și pe logică.Gândirea elastică ne dă posibilitatea de a rezolva probleme noi și de a depăși barierele neurale care ne pot împiedica să privim dincolo.Rezolvarea problemelor și tragerea unor concluzii mai bune necesită un amestec de gândire logică, analitică și elastică.

John F. Kennedy a spus odată: „Schimbarea este o lege a vieții. Iar cei care se gandesc doar la trecut și la prezent vor pierde viitorul.” Gândirea flexibilă înseamnă a întinde ceea ce știi suficient pentru a face o presupunere educată care ar putea fi corectă.

„Lucrul important nu este să nu mai oprim chestiunea. Curiozitatea are propriul motiv pentru existență. Nu ne putem ajuta decât să fim în primejdie când el contemplă misterele veșniciei, vieții, ale structurii minunate a realității. Este de ajuns dacă cineva încearcă să înțeleagă puțin din acest mister în fiecare zi.” – Einstein

Leonardo da Vinci a păstrat o curiozitate pasională pe tot parcursul vieții.Pur și simplu voia să știe.El a fost un gânditor elastic și un creator prolific.Mintea lui a rătăcit vesel asupra artelor, științelor, ingineriei și umaniste.

”Căutarea constantă este una dintre acele caracteristici care ne ajută să ne păstrăm sănătatea și să devenim fericiți. De asemenea, aceasta contribuie la dezvoltarea personalității pe măsură ce îmbătrânești” – spune psihiatrul K. Robert Cloninger.

Cum să dezvolți elasticitatea gândirii?

Privește și analizează un lucru din mai multe perspective.
Modifică-ți ambianța și vei observa cum vei începe să gândești diferit.
Plimbă-te mai des, fă pauze pentru cafea.
Fă exerciții fizice, deoarece acestea au o influență considerabilă asupra procesului de gândire.

loading...

Add comment