Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un psiholog cu 30 de ani de experiență ne spune care sunt cele mai importante lucruri în educația copiilor.

Cu toții ne dorim să fim cei mai buni atunci când vine vorba de creșterea copiilor.Ne place să credem că îi învățăm tipul corect de comportament și procesul de gândire care tinde să-l facă din copil un om adevărat.Un psiholog experimentat ne spune care sunt cele mai importante momente ce nu pot fi ratate în educația unui copil.

 1. Nefericirea părintelui va agrava relația cu copilul.
  Atunci când părinții se ceartă sau se separă. un lucru principal în mintea ambelor părți este modul în care acesta va afecta copiii lor.Există o mulțime de cazuri în care cuplurile nefericite rămân împreună de dragul copiilor lor, însă din cauza certurilor și dezacordurilor dintre părinți, copiii vor avea de suferit.Părinții își vor vărsa nervii pe copii, vor țipa și îi vor pedepsi pentru orice greșeală.Adevărul este că, atunci când părinții sunt fericiți, la rândul lor și copiii sunt fericiți.
 2. Învață-l să împartă.
  Este firesc ca copiii să nu fie dispuși să împartă lucrurile, cum ar fi jucăriile sau dulciurile, dar aceasta este doar o fază și trebuie să învețe crească din ea odată cu înaintarea în vârstă, dacă sunt învățați mai devreme.Învață-i importanța de a împărtăși cu prietenii, familia și cei mai puțin norocoși.
 3. Spune-i că e bine să eșueze, dar să nu renunțe niciodată.
  Trebuie să fie un învingător, dar trebuie să știe și să piardă cu grație. Penntru a-și urma visele trebuie să înțeleagă că a câștiga și a pierde este o parte a jocului.
 4. Nu decide pentru copil.
  Poate părea ciudat, dar deciziile ca părinte, pot fi luate în numele copilului doar până la o anumită vârstă.Apoi, trebuie să le ia singur și să-l ajuți să devină independent, să-și asume responsabilitatea pentru toate deciziile pe care le ia.
 5. Să ierte și să ceară iertare.
  Scuzele sunt cele mai grele lucruri de făcut pe fața pământului. Dar copilul tău ar trebui să aibă această abilitate și să știe că toată lumea face greșeli. Și singurul lucru care ar putea vindeca cele mai grave greșeli este iertarea.
 6. Învață-l să fie sincer, chiar dacă uneori doare.
  Există momente în care mințim și, în mod indirect, îi învățăm pe copii că este bine să mințim.Dar aceasta nu este lecția pe care vrei să o învețe, așa că spune-i cum este bine și fă-l să fie o persoană mai bună dacă este cinstită.
 7. Nu renunța niciodată.
  Câștigătorii nu renunță niciodată.Dacă vrei să fii câștigător, nu poți renunța. Asta este un motto cu care copilul dvs. trebuie să învețe să trăiască.
 8. Nu-l controla excesiv, deoarece nu vei fi mereu în preajmă.
  Asigurați-vă că copilul dvs. înțelege că nu veți fi de fiecare dată când se încurcă. În timp ce încă ești alături de el, este important să-și păstreze greșelile și să se ridice pentru el însăși.
loading...

Add comment