Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O femeie care iubește – iartă. Dar o femeie care iartă prea mult – încetează să mai iubească

Iertarea nu trebuie să fie ceva ce faci pentru cealaltă persoană, ci ceva ce faci pentru tine.Fie că este vorba de un soț care a fost necredincios, de un părinte care te-a dezamăgit sau de un prieten care a împărtășit ceva ce i-ai spus cu încredere, cu toții trebuie să ne confruntăm cu întrebarea dacă merită să ierți și când să încetezi să mai tot ierți.

După ce ați fost nedreptățiți și a trecut valul inițial de emoții, vi se va prezenta o nouă provocare: iertăți persoana? Prin iertare, eliberați nemulțumirile și judecățile voastre și permiteți să vă vindecați. În timp ce acest lucru poate suna bine în teorie, în practică, iertarea se poate simți imposibilă uneori.Mai ales, pentru femei.Pentru a învăța cum să ierți, mai întâi trebuie să înveți ce este iertarea. Cei mai mulți dintre noi au cel puțin unele concepții greșite despre iertare. Iată câteva lucruri în continuare care te vor face să înțelegi mai bine ce înseamnă iertarea.

Iertarea nu înseamnă că iertați sau scuzați acțiunile celeilalte persoane.Iertarea nu înseamnă că trebuie să-i spui persoanei că ai iertat-o.Iertarea nu înseamnă că nu trebuie să mai ai sentimente în legătură cu situația.Iertarea nu înseamnă că nu mai este nimic de lucrat în relație sau că totul este în regulă de acum.Iertarea nu înseamnă că ar trebui să uitați incidentul ca și cum nu s-ar fi întâmplat vreodată.Iertarea nu înseamnă că trebuie să continuați să includeți persoana în viața voastră.Și, iertarea nu este ceva ce faci pentru cealaltă persoană, este ceva ce faci pentru tine. Dacă iubești, ierți. Dar dacă ierți prea mult, s-ar putea să nu mai iubești.

Prin iertare, acceptați realitatea a ceea ce sa întâmplat și găsiți o modalitate de a trăi într-o stare de rezolvare cu ea.Iertarea nu este ceva ce faci pentru persoana care te-a nedreptățit; e ceva ce faci pentru tine.Există mai multe motive: sunteți plini de gânduri de răzbunare sau răzbunare; vă place să vă simțiți superioară; nu știți cum să rezolvați situația; esti dependent de adrenalina pe care o ofera furia; vă identificați ca o „victimă”; sau vă este teamă că prin iertare trebuie să vă re-conectați sau să vă pierdeți conexiunea cu cealaltă persoană. Aceste motive pentru a nu ierta pot fi rezolvate prin familiarizarea cu tine însuți, cu gândurile și sentimentele tale și cu limitele și nevoile tale.

Iertarea necesită sentimentul că dorește să ierte. Uneori nu o vei face, pentru că răul a fost prea adânc sau pentru că persoana era prea abuzivă sau nu și-a exprimat regretul. Dar alteori, o vei face de prea multe ori și vei obosi la un moment dat.Dacă decideți că sunteți dispus să iertați, găsiți un loc și un timp bun pentru a rămâne singur cu gândurile voastre și analizați foarte bine situația.

loading...

Add comment