Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 lucruri pe care ar trebui să le spui copilului tău înainte de a începe școala

Pentru un copil, școala este o cauză atât a timpurilor plăcute cât și a grijilor triste. De aceea, părinții trebuie să-i ajute pe copiii lor să se pregătească pentru școală, jucându-se cu ei, împărtășind propriile povestiri școlare și explicând ce îl așteaptă în viața școlară. Asta pentru că există câteva lucruri pe care numai părinții le pot explica.

Fiica mea este în clasa a 5-a. Îmi amintesc în mod personal schimbarea a două școli care au fost foarte dure și dureroase, dar știu oameni care au amintiri calde despre acest moment. Pentru a o ajuta pe fiica mea să se simtă ca ea aparține acestui grup de oameni, i-am învățat mai multe reguli. Am de gând să împărtășesc cu voi câteva dintre principiile cheie pe care le-am avut atunci când fiica mea era în grădiniță.

Pentru elevii de clasă întâi și părinții lor, totul pare atât de neobișnuit, incomod și chiar înfricoșător. Școala, alți copii și profesorii sunt atât de diferite. Copiii experimentează pentru prima dată în viața lor lucruri noi, cum ar fi temele și notele.

În ciuda faptului că părinții au trecut deja acest „examen”, ei încă se simt nervoși. Și pentru copiii lor, este și mai complicat, mai ales dacă nu au mai vizitat niciodată o grădiniță.

Este foarte important să-i explicăm copilului nostru următoarele:
1. Sănătatea fizică și psihică sunt mai importante decât lecțiile. Dacă vă simțiți rău, spuneți cuiva despre asta.
2. Nu vă comparați cu ceilalți. Mergeți la școală pentru a obține cunoștințe, nu pentru a urmări note bune.
3. Trebuie să înțelegeți subiectul; notele nu sunt atât de importante. Dacă obțineți o notă proastă, nu vă vom pedepsi, dar bineînțeles că un 10 ne va multumi.
4. E bine dacă te simți nervos înainte de examene, dar nu uita că școala nu este întreaga ta viață, este doar o mică parte, așa că nu te lăsa supărat de asta.
5. Un profesor este, de asemenea, o ființă umană care se îmbolnăvește, este obosit sau poate face o greșeală. Amintiți-vă acest lucru și respectați-vă profesorul și ce fac ei pentru dvs.
6. Dacă nu încalci regulile, nimeni nu ar trebui să te pedepsească. Puteți juca un joc pe telefonul dvs. în timpul unei pauze atunci când nu vă distrage atenția de la a studia. Poți cere să ieșiți în timpul orei, dacă vreți să mergeți la baie. De asemenea, puteți refuza să mâncați dacă nu doriți. Dacă credeți că profesorul dvs. este greșit sau nepoliticos, spuneți părinților acasă.
7. Dacă încalci regulile, profesorul tău te poate pedepsi. Dar nimeni nu are voie să te rănească, să te înjosească și să se distreze pe seama ta. Dacă se întâmplă, anunțați părinții.
8. Învață să comunici cu oamenii. Dar dacă un coleg de clasă vă deranjează cu ceva, încercați să rezolvați această problemă pe cont propriu. Dacă nu funcționează, întreabă-l pe profesorul sau pe părinți pentru ajutor.
9. Fii disciplinat. Regulile sunt create pentru a ușura viața noastră. Faceți-vă temele, ascultați-vă profesorul și pregătiți-vă pentru școală cu o seară înainte.
10. Puteți obține cunoștințe în alte locuri în afara școlii. Dacă doriți să aflați mai multe despre ceva, întrebați-vă părinții și ei vă vor ajuta să vă documentați.

loading...

Add comment